Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tócsiba mit kell rakni,...

A tócsiba mit kell rakni, hogy ne szívja magába az olajat?

Figyelt kérdés

2016. febr. 6. 14:56
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell bele semmit sem tenni, csak nagyon forró olajban kell kezdeni sütni, é csak keveset szabad egyszerre sütni - akkor a külseje azonnal megsül és nem tudja beszívni a zsiradékot.
2016. febr. 6. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
44%
Esetleg tojást_? Papírtörlők közé rakva, a törlő felszíja egy részét.
2016. febr. 6. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Beteheted sütőpapíron a forró sütőbe is egy kis olívaolajjal megkenve, finom ropogós marad és garantáltan nem olajos :)
2016. febr. 6. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a szilikon sütőlapot ajánlanám azintén sütőben
2016. febr. 6. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Fere82 válasza:
70%
Mi kókusz zsírral főzünk, azt nem szívja fel a tócsi, a sült krumpli... Próbáld ki, de az tény, hogy forró zsírba, olajba kell sütni.
2016. febr. 7. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

Kedves #6!

Úgy tűnik, a Tócsni nem izr. találmány (akár csak a "Szólakakasmár"). Pl. a többnemzetiségű Tatabányán a bánhidai (tót) városrészben: Tócsi. Óber- és Untergallán: Tócsni. A zsidók nyilván a jiddissel együtt ezt az elnevezést vették át a sváboktól. Az ország sok részén különféle módon nevezik, a leggyakoribb neve a Lapcsánka,

Párciumban-Erdélyben "Tarkedli" is néha (ezt a szászok hívhatták eredetileg így, de erre nem mernék mérget venni); egy biztos: édesanyám - aki hívatásos szakács volt - rendelkezett "tarkedli-sütővel", ami egy nagy formátumú palacsintasütőre hasonlított, benne a tócsniknak szánt mélyedésekkel. Furmányos, székely alkalmatosság volt, öntöttacélból, vastag üvegszerű kerámia bevonattal, és már kb 100 éves a cucc...

Ha kérte, hogy hozzuk oda neki, tarkedlisütőnek nevezte, de ami benne sült: "tócsni"-nak. Avval együtt: nem volt kosher a készítmény, mert nagyon kicsit füstölthúsos sertészsírban sütötte. Mert így szerettük...

:P

2016. febr. 7. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
100%
Wikipédia: A tócsni más nevein bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, pacsni, pacsa, placki, ragujla, recsege, röstiburgonya, rösztike, taccs, tócsi, toksa.
2016. febr. 11. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
51%
A tarkedli teljesen más, nem reszelt krumplis étel. Fánkféle, amit a tarkedli sütőben sütnek ki.
2016. febr. 18. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Valóban! Igazad van! (De praktikusan lehetett benne tócsit IS sütni, néha a haveroknak én is készítettem benne).

Mentségemre szolgáljon, hogy ez utoljára 61 évvel ezelőtt történt, aztán jobb kedvem ellenére átmentem állami gondozásba. A tarkedlisütőt meg valaki lenyúlta...

:(

2016. febr. 19. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Kár volt az eredeti #6-os hozzászólást törölni, mert nem volt avval semmi probléma! Csak így a "Kedves #6!" megszólítás a jelenlegi #6 részéről kicsit furcsa lett!

Így van; "Supervisor"???

2016. febr. 19. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!