Milánói spagettit fogok főzni. Én diétázom, sovány sajttal. Férjem nyulós sajtot kért rá. Milyet vegyek ami zsiros, de reszelhető?
Diétázol, spagettit eszel és az a kérdés, hogy melyik fajta sovány sajtot tedd rá? A spagetti üres ch, semmi haszna.
Mondok pár egészségesebb kaja tippet.
Reggeli:
- valamilyen gyümölcsnek a héját (én legtöbbször naranccsal szoktam)belereszelem 125 g zsírszegény túróba, a húsát felkockázom és belekeverem. A narancsnak a levét a natúr joghurtba facsarom, a joghurtot és a túrót összekeverem
- tk kenyér (egy szelet) közepét pogácsaszaggatóval kiszaggatom,ütök bele egy tojást és olívaolajon (csak pár csepp) kisütöm mellé zöldségeket tálalok
- sima tükörtojást sütök, spárgát párolok és a párolt spárgára rárakom a tükörtojást
- tk kenyérből (egy szelet) pirítóst csinálok (önmagában üres ch) amit feldobok valami egészségessel így kombinálom a kettőt (pl avokádókrém most 200 ft darabja az avokádónak)
- tk kenyérből (egy szelet)bundás kenyeret sütök melegszendvicssütőben olaj nélkül, mellé sok zöldséget eszem
- vagy valamikor csak joghurtot/kefírt iszok házi kiflivel
- tejfeles túró paprikával (kalifornai paprika a legjobb)
- bruschetta (ez is pirítós, csak sűrített paradicsom van a tetején amit csinálhatsz házilag is egy kg paradicsomból annyi, hogy le kell turmixolni és rákenni a tk kenyérre a tetejére dukál mentalevél)
- buggyantott tojás sok zöldséggel
- házi körözött maximum egy nagyon pici pirospaprikával, hogy azért a színe meglegyen, de ne vidd túlzásba) sok zöldséggel, egy szelet tk kenyérrel
- zöldséges rántotta
- zabkása, chia mag gyümölcsökkel (mondjuk ezt én utálom)
Ebéd
- nem mondok recepteket, de a spagetti minden csak nem egészséges
- egy egészséges ebéd ott kezdődik, hogy sok zöldség, gyümölcs van mellé téve és nem sütöd őket, hogy a vitamin eltűnjön, hanem párolod
- a szárnyasok, vörös húsok, halfélék egészségesek
- ha csirkecombot sütsz, húzd le róla a bőrt, hogy csak a színtiszta húst egyed
- kerüld a panírt (én fasírtot is panír nélkül csinálok sokkal finomabb)
- figyelj oda, hogy mit főzöl ha csinálsz egy húslevest akkor ne a jól bevált rántott húst süsd mellé hanem valami zöldséges ételt pl kapros juhtúróval töltött gombafejeket
- vagy csinálsz egy finom kaszás levest, de akkor meg ügyelj arra, hogy második ne legyen, mert elég laktató és a reggelit és a vacsorát lightosabban állítsd össze
Uzsonna
- fontos a többszöri étkezés
- reggeli után (kb 10kor) egyél meg egy almát vagy valamilyen idénygyümölcsöt és ebéd után is (2-3 óra fele)
- vagy csinálj kompótot,gyümölcs chipset, répa ropit
- mindegy mit, csak zöldség/gyümölcs keverékét használd
- esetleg a gyümölcssali is jó egy tévézéshez pl
Vacsora
- én nem szoktam túlzásba vinni a vacsorát gyümölcsöt eszek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!