Hogyan lehet "száraz" bolognai spagettit csinálni?
Olyan menzásra gondolok, amin nem folyik a szósz:
valami ilyesmire gondolok de az még finomabb
nekem mindig ilyen szokott lenni :
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Hát ez a menzás valami gusztustalan, de ízlések és pofonok. Alapvetően a szósz főzési módján múlik. A menzás egyszerű kulcsa, hogy a darált húson kívül kb. egy fél paradicsom van benne, és ennyi.
A normális spagettihez meg olajon megpirítják a hagymát, a répát, arra megy a hús, aztán pedig bor, majd jó minőségű paradicsomból megfelelő mennyiség, és közben alaplével pótolják ami elpárolog.
A menzán egyszerűen spórolnak az alapanyagokkal, ezért száraz, szar ízű.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kis hagymán pirítsd meg a darál húst, és löttyints rá minimális(!) paradicsom levet. Aztán ennyi.
Nem értem a gusztusod, de hát ez van?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kis hagymán pirítsd meg a darál húst, és löttyints rá minimális(!) paradicsom levet. Aztán ennyi.
Nem értem a gusztusod, de hát ez van.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A saját megszokott receptbe tegyél kevesebb folyadékot, és mielött a tésztára teszed, elötte forrald el a maradék levét is.
(Egyébként a bolonyainak NEM folyékonynak, levesszerünek, hanem majdnem morzsalékosnak kell lennie!!!!)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Igen, valószínűleg ezért állapította meg 82-ben az olasz főzőakadémia, hogy répa kell bele. Meg emellett pancetta és szárzeller, de arról gondolom azt sem tudod, hogy mi.
Egyébként a bolognainak se nem levesesnek, se száraznak nem kell lennie. Sűrű, nagyjából egybeálló, kissé lés szósznak kell lennie.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!