Valaki elárulná nekem, hogy a "pergős", azaz száraz, szétesős rizst hogy a búbánatba lehet szeretni?
Figyelt kérdés
Csak azért kérdem, mert itt annyi kérdésnél látom, hogy ez a cél. Holott minden olyan kultúrában, ahol a rizs alapvető élelmiszernek számít, szaftos-tapadós rizst főznek, ami sokkal finomabb, élvezhetőbb szerintem.2013. okt. 15. 15:06
1/18 anonim válasza:
Szerintem már hallottál olyanról, hogy az izlések különbözöek, erröl nem lehet és nem érdemes vitatkozni, hogy mit hogy "kell" fogyasztani.
Van, aki ragadósan szereti, van aki pergösen.
De olyan is van, aki minekét módon szivesen eszi megfelelö fogásokban. Én pl. az ázsiai ételeknél az orrani technológia szerint eszem, az európai ételeknél meg pergösen szeretem.
Mellesleg ahol a rizs alapélelmiszer, ott sem azért eszik össztapadva, mert úgy jobb az íze, hanem mert arrafelé evöpálcikát használnak, és azzal a pergös rizst nem tudnák megenni - szóval föként evéstechnikai oka van.
2/18 anonim válasza:
orrani technológia = ottani technológia
4/18 A kérdező kommentje:
Igazából a kérdésem inkább arra irányult, hogy mi az évezhető a száraz, szétesős rizsben :)
2013. okt. 15. 15:16
5/18 anonim válasza:
Az, hogy jó íze van...
Neked mi élvezhetö a ragacsos rizsben?
6/18 A kérdező kommentje:
Az, hogy sok esetben rizottószerűen van elkészítve, fűszerekkel, folyadékokkal (akár különleges ecetekkel, borokkal, ázsiai szószokkal stb.), tehát különlegesebb ízhatása van. Valamint szerintem élvezhetőbb egy puha, lédús étel, mint egy szikkadt kupac valami, amitől még a szám is kiszárad, ennyi. Ezért nem értem, hogy mire jó az. Arról nem is beszélve, hogy felpakolja az ember a villára, aztán jól lepereg róla, nem lehet szépen enni.
2013. okt. 15. 15:22
7/18 anonim válasza:
Hát én meg azt nem tudom elképzelni hogy lehet szeretni azt a tapadós rizst :D
8/18 anonim válasza:
Mint írtam, az izlések különbözöek!!!!
9/18 A kérdező kommentje:
Oké. De valaki írja már le indoklással (ahogy én írtam), hogy mi a jó a száraz rizsben :D
2013. okt. 15. 15:29
10/18 anonim válasza:
Kívánatos ,szép , finom puha , jó az íze. Szerintem a tapadós rizsnek iszonyú íze van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!