Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki elárulná nekem, hogy a...

Valaki elárulná nekem, hogy a "pergős", azaz száraz, szétesős rizst hogy a búbánatba lehet szeretni?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdem, mert itt annyi kérdésnél látom, hogy ez a cél. Holott minden olyan kultúrában, ahol a rizs alapvető élelmiszernek számít, szaftos-tapadós rizst főznek, ami sokkal finomabb, élvezhetőbb szerintem.
2013. okt. 15. 15:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Puha egy frászt, hát száraz :D
2013. okt. 15. 15:33
 12/18 anonim ***** válasza:
Érdekes, az enyém nem száraz. Amúgy meg köretnek a pergős rizs való szerintem. A tapadós inkább főételnek jó, gondolok itt rizottóra vagy szusira. Én szeretem mindkettőt.
2013. okt. 15. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:
Szerintem nagyon jó köretnek a tapadós :)
2013. okt. 15. 15:53
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát az enyém sem száraz ! A száraz az a zacskós rizs,amit megfőznek...na az ízetlen sz@r számomra... :D
2013. okt. 15. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Attól h nem tapad össze, még nem száraz. Ettél te már valaha pergős rizst??
2013. okt. 15. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

KEdves kérdezö: miért akarsz feltétlen veszekedni?


VAN, akinek ízlik a pergös rizs, ami csak akkor száraz, ha rosszul készítik, ha rendesen, akkor ugyan szemekre szétesik, de az egyes szemek puhák és ízesek, és VAN, akinek nem


Ezen vitatkozni értelmetlen dolog, egyéni ízlés kérdése.


Szóval ne kötözködj, vedd tudomásul, hogy nem csak az lehet jó, ami neked ízlik.

2013. okt. 15. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem ha nagyon puha és vizes a rizs. Desszert hatást kelt bennem. Ellenben a szép pergős rizs nagyon ízletes, és puha. Ha neked kemény a pergős rizs, akkor az nem jól volt elkészítve. De ez körülbelül olyan mint a sült krumpli meg a krumplipüré. Tényleg tök más a kettő, de nem hiszem hogy magyarázkodni kéne hogy mi a jó az egyikben, és mi a jó a másikban.


Egyébként én a rizsembe szoktam tenni fűszereket és szójaszósszal meg szoktam pirítani, és ezt követően ugyanúgy lehet rá bármilyen ragus ételt merni, nem csak a ragacsos rizsre.

2013. okt. 15. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:

Én a sütőben készítem letakarva. Rizst megmosom, kis olajon a tűzhelyen üvegesre pirítom. Kétszeres mennyiségű vizet öntök hozzá, sózom és fedővel a sütőben addig sütöm, amíg az összes víz el nem párolog és puha nem lesz. Nekem így a szemek külön állnak, de közben mégsem száraz, vagy vízízű, mint a más módszerekkel készült rizsek.

A zacskós rizs, vagy a sok vízben főzött és leszűrt rizs ízre szerintem borzalmas.

2013. okt. 15. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!