Valaki elárulná nekem, hogy a "pergős", azaz száraz, szétesős rizst hogy a búbánatba lehet szeretni?
KEdves kérdezö: miért akarsz feltétlen veszekedni?
VAN, akinek ízlik a pergös rizs, ami csak akkor száraz, ha rosszul készítik, ha rendesen, akkor ugyan szemekre szétesik, de az egyes szemek puhák és ízesek, és VAN, akinek nem
Ezen vitatkozni értelmetlen dolog, egyéni ízlés kérdése.
Szóval ne kötözködj, vedd tudomásul, hogy nem csak az lehet jó, ami neked ízlik.
Én nem szeretem ha nagyon puha és vizes a rizs. Desszert hatást kelt bennem. Ellenben a szép pergős rizs nagyon ízletes, és puha. Ha neked kemény a pergős rizs, akkor az nem jól volt elkészítve. De ez körülbelül olyan mint a sült krumpli meg a krumplipüré. Tényleg tök más a kettő, de nem hiszem hogy magyarázkodni kéne hogy mi a jó az egyikben, és mi a jó a másikban.
Egyébként én a rizsembe szoktam tenni fűszereket és szójaszósszal meg szoktam pirítani, és ezt követően ugyanúgy lehet rá bármilyen ragus ételt merni, nem csak a ragacsos rizsre.
Én a sütőben készítem letakarva. Rizst megmosom, kis olajon a tűzhelyen üvegesre pirítom. Kétszeres mennyiségű vizet öntök hozzá, sózom és fedővel a sütőben addig sütöm, amíg az összes víz el nem párolog és puha nem lesz. Nekem így a szemek külön állnak, de közben mégsem száraz, vagy vízízű, mint a más módszerekkel készült rizsek.
A zacskós rizs, vagy a sok vízben főzött és leszűrt rizs ízre szerintem borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!