Chilis babot lehet készíteni a jó magyar száraz babból is? Vagy csak a konzerv babból?
Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 19:38
1/5 anonim válasza:
El lehet készíteni száraz babból is, de nem a magyar (fehér vagy tarka), hanem a vörös vagy fekete fajtákból, ugyanis azoknak más az íze.
De természetesen eredetileg senki sem konzervböl készítette..
2/5 anonim válasza:
Simán, szárazbabban is vannak vörösebb fajták.
3/5 anonim válasza:
Első jól írta, sőt szárazból az igazi, egy jó szakács soha nem készítené konzervből. Eredetileg amúgy tényleg a fekete bab a legjobb, de vörösből is jó lehet.
4/5 anonim válasza:
Persze hogy lehet, de ha nincs idod,vagy ha nem vagy konyhatunder a konzervet is szuperul fel lehet turbozni.:)
5/5 anonim válasza:
Valójában a "hüvelykujj-köröm" nagyságú fekete-fehér u.n. saláta-bab, vagy a kb. ugyanekkora nagyságú "vörösbarna" tarkabab. Ezeknél arra kell vigyázni, hogy kb. fele-annyi idő alatt megfőnek, mint amikből levest, főzeléket főzünk. Egyik percben még úgy érezni, hogy van még idő, aztán egyik percről a másikra már totál szét is főtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!