Hogy kell főzni a klasszikus magyar húslevest?
Huslevesben nincs semmilyen töltelek!
Vagy marhahusbol, tyukbol kell fözni lassu forralassal. Felfovesben kell a zöldsegeket belerakani. Majd a leszürt levesbe tenni a külön kifözött tesztat.
Én így csinálom: Általában csirkeaprólékból, vagy karajcsontból.
Felteszem főni a húst, amíg fölforr, aztán leveszem, ekkorra már a hab is megjelenik rajta, amit szűrőkanállal rendszeresen eltávolítok. Amikor már szépen kitisztul akkor teszem bele a zöldségeket (sárgarépa, gyökér, fokhagyma, krumpli, ha van zeller, kis karfiol, hagyma mehet bele.) Fűszernek természetesen só, egész bors, petrezselyem.
Nagyon lassú tűzön főzöm amíg minden megpuhul. betétnek, a külön kivett lében főzött cérnametélt, vagy grízgaluska, szintén a leves levében megfőzve, de külön.
A húst csak úgy elcsócsáljuk, esetleg a sertés tormával ha marhából van akkor szoktunk paradicsom-szószt hozzá.
"De Borsodban van töltelék."
Csak az nem a KLASSZIKUS húslves.
Hagyományosan (EZ a klasszikus) marhahúsból, tyúkból (NEM csirke) vagy kakasból készült, sok zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, fokhagyma), lassan, több óráig fözve. Tálaláskor külön kifözött tésztával (cérnametélt vagy lúdgége/csigatészta) tálalták, a fött húst meg mártásokkal vagy tormával külön fogásként tálalták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!