Éreztél már késztetést, hogy új recepteket keress és újíts az otthoni menütökön vagy a szokásos magyar kajákat főzöd a hétköznapokban?
Idônként én is új receptek után kutatok a neten. Szeretek újítani!
A megszokott ételeket már únjuk, persze a magyar konyhát szeretjük, de más országok ételeit is megkóstoljuk.:)
Én messzebbre is elmennék a kísérletezésben, de a család elég konzervatív.Így marad a hagyományos magyaros konyha, esetleg néha olasz tésztás receptek, saláták kerülnek be
a repertoárba. ennek ellenére változatosan tudok főzni,nem kell hétről hétre ugyanazt tálalnom.
Én is gyakran nézek új receptek után, persze többnyire hagyományos magyaros ételeket főzünk ebédre, de néha jól jön valami könnyebb étel, mondjuk egy könnyed halas vagy zöldséges fogás, krémleves, saslik, újfajta szendvics, gratin ilyesmik:)
Új édességrecepteket is szeretek kipróbálni, különlegességeket más országok konyháiból, vagy variálni a már ismert krémeket mázokat. És péksüteményeket is szeretek készíteni, most épp azokkal kísérletezek.:)
Én nagyon ritkán főzök úgy, hogy kifejezetten ezt vagy azt a megszokott kaját enném, ezért nekiállok annak, vagy tökmindegy alapon nézek valamit a neten. Ez utóbbi nem is volt soha talán.
Következők határozzák meg, hogy mit főzök:
1. A rendelkezésre álló alapanyag. Szóval hogy mi van otthon, mit kell mielőbb felhasználni, mielőtt elromolna. Túl sok paradicsom termett, vagy ma vettem lejárós gombát pl...?)
2. Édes vagy sós? Ha nem is tudjuk még mi legyen, ezt általában szokta mindenki tudni.
3. A főzésre rendelkezésre álló időm.
Szóval ha megvan mit kell felhasználni,
édes legyen vagy sós,
tudom meddig érek rá,
akkor átfutom, hogy a szokásos recepteken valamelyike tetszik-e. Legtöbbször ha sietek, nyilván igen. De ha nem kívánom a megszokottat, akkor alkotok, legtöbbször van saját újító ötletem.
Gastroblogokat kifezetten utálom, telerakján olyan receptekkel, ami már az elmúlt 1-2 évszázadban tucatnyi szakácskönyvben megjelent. És persze minden blogger "egy kicsit változtat" a recepten, de valójában semmi újdonsággal nem szolgál.
Vannak fenn jó receptek, tény, de a sok tucatáru között elvész, ami valóban különleges, és még nem ismert a hajdani szakácskönyvekből vagy a családi hagyományokból.
Én sokat kísérletezek, évente max 8-10 alkalommal van a hagyományos magyar kaja sok zsírral.
Az elmúlt években átlag 300 különbözö fogást föztem minden évben, szóval nem ragadtunk le a rakott krumpli - pörkölt kategóriánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!