Magyar halakat vagy a tengeri halakat szereted? Melyiket vásárolod gyakrabban? Ha azonos árban lehetne kapni melyiket vásáralonád?
A dolgozatomhoz kutatgatok a témában :
Köszönöm mindenkinek aki válaszol ::
Magyar halakból én csak halászlét főzök,mert számomra pocsolyaizű szinte az összes rántva/sütve :-/ A pisztrángot sütve szeretem még.
ha halat eszünk akkor olyan 98%ban hekket veszek. Ha azonos árban lehetne kapni mindet,akkor is ezt venném mert ezt szeretem
Mindkettőt.
Nos a tengeri halakat azért veszem boltba mert ugye horgászni idehaza nem nagyon van erre lehetőség.
Magyar halat csak karácsony előtt veszem a jó kis halászléhez. A többi adagot meg az év során kipecázom, aztán vagy megeszem másnap vagy lefagyasztom és ha megkívántam akkor kisütöm vagy valami.
Igazából az ára mindegy bár manapság a horgász bérletem nem valami olcsó, így napi jegyre váltottam mert azt csak akkor váltom ki amikor kedvem tartja és ennyi. Halakkal meg csak a nagyobbakkal kell elszámolnom, keszegekkel csak akkor ha 2 kilónál több az össz mennyiség, de mindig úgy csinálom hogy ne legyen több, így a kutyát nem érdekli.
A keszeget jobban szeretem, főleg sütve, nagyon finom. a pontyot kevésbé, van egy bizonyos mellék íze amit így nem tudok leírni de az miatt nem fogyasztom szívesen, leesbe meg nagyon jó.
A tengeri halkat szeretem sütve, meg ezeket a konzerv halakat is. Mivel idehaza nem nagyon van lehetőségem ilyeneket kifogni így megveszem boltba és ennyi.
Amikor van minőségi, akkor friss tengeri halat. Egy sárízű ponty meg egy paprikás lisztben szétolajozott keszeg sosem éri fel azt a minőséget, amit egy tonhalsteak vagy egy ördöghal tud.
Szerencsére mióta megnyílt a Bigfish már nem kell kizárólag a gyatra főzésemre hagyatkozni.
Köszönöm !! Minden érdekel nem csak friss hal .. Magyar ember és a hal kapcsolata a gasztromiában ,és a hallal kapcsolatos étkezési szokások ..
zöld ment mindenkinek :és meggy még azoknak is akik válaszolnak ..
Strand evésre nem is gondoltam , de ez is megér pár oldalalt .. köszönöm :::
Aki pecások között éli az életét, csakis a magyar vizekben fogott hal jut elsősorban eszébe.A folyami halak
érdekesek, mert attól, hogy a pl a Dunában, Tiszában fogják őket, kérdés, hogy "magyarok"-e.Nincs személyijük:)
a kérdésre visszatérve, veszünk ritkán tengeri halat is, főleg a kisunokák miatt,mert valóban szálkamentesek, és
a biztonság a legfontosabb az a gyerkőcök esetében.
egyes szám első személyében a ropogósra sütött keszeget vagy kárászt szeretem a legjobban.
40 éve horgászom.(a sikeresség egy másik téma...)
Mindenféle édesvízi hal jöhet, kivéve a busa, és a csuka.
Sütve, rántva, halászlének, bárhogy.
A tengeriekkel is barátságban vagyok, a hekktől a lepényhalig.
Talán a pangasius amit nem fogyasztok.(bár az nem is igazán tengeri)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!