Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tengeri haltörzset hogyan...

Tengeri haltörzset hogyan süssek sütőben, ha nem akarom lisztezni, de azt sem, hogy szétessen?

Figyelt kérdés
Diétázom, kizártam a lisztet az étrendemből, ezért nem akarom lisztezni. Ha felolvasztom, bekenem olívaolajjal, fűszerezem, majd sütőbe teszem, nem esik szét? Ilyen kis haltörzsek... Mit tegyek alá? Esetleg plusz tipp, amitől még finomabb, jobb lesz? Köszi! :)
2013. jan. 24. 09:41
 1/3 anonim ***** válasza:

Van egy receptem, az elkészítési módját ideírom, gondold végig, hogy esetleg a halacskáidat is megpróbálod-e ezzel a módszerrel:


Ez a kiklopfolt sertéscomb, az egyik oldala mustárral megkenve, az egyik végébe 1 szem csirkemáj, a másik vége ráhajtva.


Ettől kezdve:

alufóliát csíkokra darabolsz, 1-1 husit beleraksz, szorosan feltekered a széleit. (Én dupla alulófiába raktam).

Azt írja, hogy bő zsírban (fent a lángon) max 25 percig sütni. Persze közben átfordítani a fóliákat egyik oldalukról a másikra.


Amikor lapáttal kiszedtem, villával felhasítottam a fóliát, a husi benne gyönyörű aranybarnára sült, pedig az életben el nem képzeltem volna. (Tv-ben mutatták)


Próbáld meg te is, ha gondolod, de ne süsd tovább az adott időnél, mert akkor viszont megég benne a husi! (Tapasztalat)

2013. jan. 24. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
ha kiolvadt a haltörzs,akaposan szárítsd le papírtörlővel,a kezedben szorongatva, hogy lehetőleg ne maradjon felesleges víz benne. ekkor bekenheted egy kevéske fűszeres olajjal. egy tepsibe tegyél sütőpapírt, amit szintén vékonyan átkensz olajjal (ehhez nem kell oliva ) belesorakoztatod a haltörzseket, lefóliázod és kb 180 fokon elkezded sütni. 15 perc múlva forgasd át őket két villával óvatosan. ekkor már meg is nézheted, hogy puha-e a gerinc mellet is. ha kellően puha, akkor már fólia nélkül sütheted tovább, amíg kellően szép pirosak lesznek. ha még nem szalad a villa bele, akkor még egy kis ideig fóliatakarásban folytasd a sütést, és ezután a pirítást.
2013. jan. 24. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A halnak nem kell hosszan sülnie. Ha csak filé, akkor én pácolni szoktam: 4 ek kókuszreszelék+2 ek darált mandula+ 2 ek fokhagymás csiliszósz,2 ek szójaszósz, 1 ek balzsamecet, só, bors, 1 dl olivaolaj.Pácolom, majd sütöm.

Ha olyan törzsek, amikről le kell kaparnod a pikkelyeket, azokat érdemes felhasítani, hogy jobban átsüljön.Én még ki szoktam tépkedni a gerincét is. Bár liszt-pirospaprika keverékébe forgatom, s finom ropogósra sül, sütőben nem hiszem, hogy ropogós lesz - még nem próbáltam - de biztos puhára sül, és nem is esik széjjel.

2013. jan. 24. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!