Tengeri haltörzset hogyan süssek sütőben, ha nem akarom lisztezni, de azt sem, hogy szétessen?
Van egy receptem, az elkészítési módját ideírom, gondold végig, hogy esetleg a halacskáidat is megpróbálod-e ezzel a módszerrel:
Ez a kiklopfolt sertéscomb, az egyik oldala mustárral megkenve, az egyik végébe 1 szem csirkemáj, a másik vége ráhajtva.
Ettől kezdve:
alufóliát csíkokra darabolsz, 1-1 husit beleraksz, szorosan feltekered a széleit. (Én dupla alulófiába raktam).
Azt írja, hogy bő zsírban (fent a lángon) max 25 percig sütni. Persze közben átfordítani a fóliákat egyik oldalukról a másikra.
Amikor lapáttal kiszedtem, villával felhasítottam a fóliát, a husi benne gyönyörű aranybarnára sült, pedig az életben el nem képzeltem volna. (Tv-ben mutatták)
Próbáld meg te is, ha gondolod, de ne süsd tovább az adott időnél, mert akkor viszont megég benne a husi! (Tapasztalat)
A halnak nem kell hosszan sülnie. Ha csak filé, akkor én pácolni szoktam: 4 ek kókuszreszelék+2 ek darált mandula+ 2 ek fokhagymás csiliszósz,2 ek szójaszósz, 1 ek balzsamecet, só, bors, 1 dl olivaolaj.Pácolom, majd sütöm.
Ha olyan törzsek, amikről le kell kaparnod a pikkelyeket, azokat érdemes felhasítani, hogy jobban átsüljön.Én még ki szoktam tépkedni a gerincét is. Bár liszt-pirospaprika keverékébe forgatom, s finom ropogósra sül, sütőben nem hiszem, hogy ropogós lesz - még nem próbáltam - de biztos puhára sül, és nem is esik széjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!