Bolognai spagettibe szoktak tejet vagy tejszínt rakni?
14:59-es:
"aki tesz bele, az nem bolognait készít, hanem carbonarat. A bolognai paradicsomos alapú."
Látom nem sokat értesz az olasz konyhához. A carbonarában nincs sem tej, sem tejszín, legalább is az olasz változatban. Abban csak egy fajta sonkaféleség van megpirítva, ebbe forgatják a kifött, nem leöblíett, nagyon forró tésztát, ráöntik a nyers, elkevert tojásokat és átkeverik, de már nem fözik - a tészta meg sonkakeverék forróságától köz meg kicsit, de krémes marad. Erre jön a SOK feketebors. Természetesen azonnal kell tálalni.
Nem. Nem tudom milyen a klasszikus, én egy magyarított változatot szeretek. Hagyma, olajon fonnyasztva, zöldségek, sárga, fehérrépa, zeller reszelve, jól átpirítva. Jöhet a darált hús disznó vagy marha, míg ki nem fehéredik. Kis lángom jó sokáig kell főzni, centiliterenként vörösbort és ha van húslevest adagolni. Mikor puha, paradicsom pürével sűrítem, de legalább másfél órát főjön. Fűszerezés oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring. Mikor már majdnem kész akkor teszek hozzá jó sok összezúzott fokhagymát.
Ipari mennyiségű tészta, szósz, rá a reszelő durva oldalán lereszelt rengeteg sajt. Erre csúszik a vörösbor. Csinálok is egy adagot valamelyik nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!