Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bolognai spagettibe szoktak...

Bau kérdése:

Bolognai spagettibe szoktak tejet vagy tejszínt rakni?

Figyelt kérdés
2013. okt. 14. 14:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem..
2013. okt. 14. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
17%
aki tesz bele, az nem bolognait készít, hanem carbonarat. A bolognai paradicsomos alapú.
2013. okt. 14. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
53%
A bolognai mártásba (mármint amit az odavalósiak föznek), abba az elején, a zöldségek és hús megpirítása után tesznek kevés tejet, és csak eztuán jön bele kevés fehér bor meg víz, viszont paradicsom nem jön bele, söt füszerként is csak a só-bors mellett egy-két babérlevés és kevés kakukkfü kell. De ez nem a MO-on ismert bolonyai mártás, hanem az eredeti bolognese.
2013. okt. 14. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
54%

14:59-es:

"aki tesz bele, az nem bolognait készít, hanem carbonarat. A bolognai paradicsomos alapú."


Látom nem sokat értesz az olasz konyhához. A carbonarában nincs sem tej, sem tejszín, legalább is az olasz változatban. Abban csak egy fajta sonkaféleség van megpirítva, ebbe forgatják a kifött, nem leöblíett, nagyon forró tésztát, ráöntik a nyers, elkevert tojásokat és átkeverik, de már nem fözik - a tészta meg sonkakeverék forróságától köz meg kicsit, de krémes marad. Erre jön a SOK feketebors. Természetesen azonnal kell tálalni.

2013. okt. 14. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat igazából csak kiakartam próbálni milyen lenne ha raknék bele tejet vagy főzőtejszínt de ezek szerint egyáltalán nem kell bele
2013. okt. 14. 15:17
 6/11 anonim ***** válasza:
25%
én ha sütőben összesütöm akkor szoktam tejfölt rakni a sajt alá.de tejszínről,tejről nem is hallottam
2013. okt. 14. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
sztem az már lasagne alap.
2013. okt. 14. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem a paradicsom "hirtelen", savas ízét, ezért mindig teszek a bolognai-ba pár kanál tejszínt. Youtube-on nézz meg 1-2 videót amiben olasz mammák készítik, a főzés legvégén beleöntenek egy deci tejet a raguba, és ezzel már nem főzik.
2013. okt. 15. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem. Nem tudom milyen a klasszikus, én egy magyarított változatot szeretek. Hagyma, olajon fonnyasztva, zöldségek, sárga, fehérrépa, zeller reszelve, jól átpirítva. Jöhet a darált hús disznó vagy marha, míg ki nem fehéredik. Kis lángom jó sokáig kell főzni, centiliterenként vörösbort és ha van húslevest adagolni. Mikor puha, paradicsom pürével sűrítem, de legalább másfél órát főjön. Fűszerezés oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring. Mikor már majdnem kész akkor teszek hozzá jó sok összezúzott fokhagymát.

Ipari mennyiségű tészta, szósz, rá a reszelő durva oldalán lereszelt rengeteg sajt. Erre csúszik a vörösbor. Csinálok is egy adagot valamelyik nap.

2013. nov. 20. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
Igen
2022. máj. 17. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!