Ha tejszínt verek fel habnak, és zselatinnal szeretném az állagat keményíteni, mikor keverjem bele és hogyan?
Elöször áztasd be a zselatint és melegitssd fel - ahogy a csomagolásán le van írva, és tedd félre hülni.
Utána a tejszínböl tegyél félre 2-3 evökanálnyit, és a többit verd fel habnak.
A zselatinba keverd bele a félretett tejszínt, és ezt a keveréket lassan keverd bele a tejszinhabba és picit még verd tovább. (Vigyázz, hogy ne verd túl)
A fontos, hogy a zselatin csak langyos legyen és a belekevert tejszín hüti majd le annyira, hogy ne csapódjon ki a habban. Ha a meleg zselatint beleöntöd a hideg habba, akkor kis csomók lesznek benne, és nem is köti meg a habot.
Na, kedves első hozzászóló, kipróbáltam a módszered. Amint a vizes-tekszínes lötyi érte a már majdnem-hab tejszínemet, azonnal összeesett, és folyós lett. Valahogy másképp kell (a habfixálók cukrosak, azokat most nem alkalmazhattam. Kár, hogy az utolsó habtejszínem volt, és mindjárt indulnom kell a vendégségbe, ahova a sütit vit
tem volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!