Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet a torta tetején...

Hogyan lehet a torta tetején lévő gyümölcsöket zselatinnal leönteni, hogy ne barnuljonak meg, meg a zselatin ne follyon le?

Figyelt kérdés
Láttam képeket olyan tortákrol, ahogy a gyümölcsök le vannak öntve és bele vannak kötve a a zselatinba és ezt szeretném kiprobálni.

2013. jan. 16. 09:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Zselatinnal sehogy. Tortazselével igen. Nehéz dolog, nekem is mindig lefolyik. Én is szívesen fogadok erre valami tippet.
2013. jan. 16. 09:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Zselatinnal is lehet, de a tortazselé jobb.

Az utasítás szerint főzd meg a zselatint, hagyd egy kicsit hűlni. Majd kanállal kezdd ráönteni a tortára. Először egy kanállal a közepén, majd szintén kanalanként tovább. Így is folyhat le egy kevés a torta oldalán, de a többi rajta marad. Elég gyorsan kell vele dolgozni.

2013. jan. 16. 09:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a tippet, várok még ötleteket!
2013. jan. 16. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Zselét kell rá tenni. A zselatin a krémek összefogására szolgál. Utasítás szerint megcsinálni, várni h hűljön. Aztán kanállal is lehet ráönteni, de ecsettel szépen le lehet kenni a gyümölcsöket. Nem kell egyből az egészet ráönteni.
2013. jan. 16. 12:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Tortazselé, és a közepéről kezdve körkörösen kanállal csurgatni, mire a széléhez érsz megdermed szépen, egyenletesen. a langyos pudinga hideg gyömölcsöket kell kirakni, és így gyorsabban köt, kevésbé folyik le az oldalán.
2013. jan. 16. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!