Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Dr. Oetker zselatin fix - van...

Dr. Oetker zselatin fix - van olyan jó, mint a lapzselatin?

Figyelt kérdés
A Párom születésnapjára szeretnék tortát sütni, a recept lapzselatint ír, de nekem zselatin fixem (lényege, hogy melegítés, áztatás nélkül mehet a krémbe) van itthon. Működni fog azzal is vagy ne kísérletezzek?
2012. jan. 12. 12:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy mit szeretnél készíteni. Én joghurttortába pl. dupla mennyiséget teszek zseléfixből, mint ami rá van írva, különben nem áll össze. Persze egy sima krémnek nem kell olyan keménynek lennie, mint egy joghurttortának. Ha közel van a bolt és biztosra akarsz menni, én inkább olyat használnék, amiről tudom, hogy már bevált a recepthez.
2012. jan. 12. 12:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem jó zselatin helyett. Én egyszer sütöttem egy tejszínes sütit és abba kellett volna beletenni de a zselatin egy kicsit összehúzza nekem meg ez úgy működött, mint a habfixáló. Viszont mibe jó arra még nem jöttem rá.
2012. jan. 12. 12:36
 3/3 A kérdező kommentje:

[link]

ez lenne a recept..de én sem bízom annyira az ilyen "fix" hozzávalókban, a hagyományos nekem megbízhatóbbnak tűnik

2012. jan. 12. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!