7 embernek mennyi spagettit kell főzni? Vagy is mennyi húst, tésztát és alapot kell hozzá venni? Vélemények? Mindenki szereti rendesen megtömni a hasát
Ha 1-szeri étkezés lesz, akkor adagonként 10 dkg tészta elég.
Ha nagyétkűek, számolhatsz 12-vel. Szóval ha megfőzöl 1 kg-ot, az biztos elég.
Húst nem tudom, milyenre gondoltál, létezik néhány féle spagetti.
Ha darált húsra, akkor abból szintén 10-12 dkg bőséges adagonként.
Ha zöldségeket is darálsz bele, (bolognai sp.) akkor 8-10 dkg hús, 2-3 dkg zöldség adagonként.
Az alaphoz nem értek, soha nem használtam, mindig paradicsompüréből főztem, azt ízesítettem.
De úgy számolj, hogy adagonként bő 3 dl szósz legyen, annyi simán kell ennyi tésztára.
Sima darált hús, nem szoktam bele zöldséget tenni.
Csak egy vacsora lesz hugom szallagavatója alkalmából.
Köszönöm a segítséget.
Ment a pacsi
Ha tényleg nagyétkűek akkor nem biztos, hogy az 1 kg tészta elég lesz. Ismertem én olyan nagyétkűeket, akik négyen 2 kg-ot ettek meg. Szélsőséges példa, de van ilyen.
Szóval én inkább 1,5 kg-ot javasolnék, max marad valamennyi.
Akkor is elég, ha nagy étkűek.
Nem kell az ostobaságod miatt lepontozni másokat, meg hülyeségeket összehordani, ha nem értesz hozzá.
7 embernek 1 kg húst csinálnék, ha marad akkor lefagyasztod, jó lesz később, vagy másnap sütsz egy pizzát és tádám meg van a feltét ;)
Tésztát meg 1,5 kg-ot, max 2-öt, s ha marad csinálsz tejfölös-sajtos tésztát, vagy a spagettit beteszed tepsibe, sajttal és tejföllel a tetején :)
Vagy ez marad a kutyusnak.
Kedves 5-ös. Én nem pontoztalak le, mert nem szokásom pontozgatni, de köszönöm, hogy leostobáztál azért mert tanácsot mertem adni a kérdezőnek.
Magadról állítottál ki szegénységi bizonyítványt, gratulálok.
7 embernek nem elég 1 kiló hús, főleg, hogy írta kérdező, hogy mindenki szereti megtömni a hasát.
A tészta meg kb. annyi legyen, mint a hús.
Én fejenként 20 dkg hússal számolnék, tehát másfél kiló, ennyi tészta is.
A kész szószokat nem szeretem, de a szokásosból olyan 3-4 üveg, vagy 1 kiló paradicsom fűszerezve, és fél kiló sajtminimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!