Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » PÉKEK: Milyen anyag teszi...

PÉKEK: Milyen anyag teszi kellemetlenül olajossá a szájpadlást egyes péksüteményeknél?

Figyelt kérdés
Néha tapasztalom rosszabb minőségű péksüteményeknél, hogy fogyasztás közben kellemetlenül olajossá teszi a szájpadlásomat. Az egyiknél tapasztalható ez, a másiknál nem, házi süteményeknél soha, tehát ez nyilván valamilyen ipari összetevő.

2016. márc. 25. 20:27
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Margarin. Beletapad a szádba, és a nitrohígító sem viszi le. Boáááá.
2016. márc. 25. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 TR75 ***** válasza:
70%

Margarin.

Esetleg formaleválasztó.

2016. márc. 26. 02:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én is a margarinra tippeltem, csakhogy amikor itthon margarinnal sütünk, annál nem tapasztalni. Attól tartok, ez mégsem margarin.
2016. márc. 29. 18:00
 4/4 TR75 ***** válasza:
100%

Az ipari margarin kifejezetten szájpadlásra meg torokra tapadós, olyan, mintha bevonatot képezne (az más kérdés, hogy gyakorlatilag el kellene olvadjon sütés közben). Nem is arra van kitalálva, hogy kenyérre kenje az ember. Teljesen más, mint az egyszerű vevő által a boltban, sütéshez megvásárolt margarin.

Valószínűleg nem volt megfelelően a tésztába dolgozva (nem volt elégszer meghajtva a tészta, vagy valami miatt egy nagyobb darab egyben maradt), ha margarin volt.

2016. márc. 30. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!