Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi az a szalagória? A szalagór...

Mi az a szalagória? A szalagóriás nevű süteménybe kell. És hol lehet ilyet kapni? Milyen anyag ez?

Figyelt kérdés

Nagyanyám receptes füzetében találtam ezt a receptet:

Szalagóriás


a tésztához:


10 dkg zsír

10 dkg cukor

1 db tojás

0,5 kg liszt

2 dkg szalagória

egy kis tej


a töltelék:


15 dkg cukrot felmelegíteni egy kis tejjel, mikor már megbarnult akkor 5 kanál lisztet tejjel elkeverve hozzáadni.


A tésztát meggyúrjuk, kinyújtjuk, és köröket szaggatunk ki belőle. A körök közepét az ujjunkkal benyomjuk, és beleöntjük a tölteléket. Tepsire tesszük, és sütőben kisütjük.



#szalagória #szalagóriás
2013. máj. 3. 08:42
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A szalakálit hívták igy régen :de ha nincs neked otthon akkor szódabikarbonát is használhatsz helyette :
2013. máj. 3. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szalagória, szalagáré, szalagári, szalagár, mind a szalalkáli neve. Vagyis ammónium-hidrogén-karbonát.

A szódabikarbóna ( nátrium-hidrogén-karbonát) is használható helyette, bár a szalalkális sütemények könnyebbek.

2013. máj. 3. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha még nem dolgoztál szalakálival, akkor erősítsd meg a lelkedet sütés előtt.
2013. máj. 3. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg az orrodat is erősítsd meg XD
2013. máj. 3. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó kis macskapisi szag :)) Szalalkálival sütést kezdőnek nem ajánlom. Nagyon törik a tészta sütés után.
2013. máj. 3. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Pedig nincs is jobb egy kis sós rúdhoz mint szalalkális tészta :D Imádom hogy olyan omlós :D
2013. máj. 3. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kezdőként is nyugodtan sülhetsz vele. Csak a mértéket tartsd be. Célszer elkeverni a tejben, és úgy tenni bele a tésztába. Amikor sül, kissé rossz szaga van, de a süti kihűlve nagyon finom.

Szódabikarbónával nem olyan jó.

2013. máj. 3. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor először sütöttem vele, igen meglepődtem, olyanná teszi a tésztát, mint a pergament, míg be nem puhul
2013. máj. 3. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Írták a macskapisi szagot, csak, hogy tudd, ammónia szagot fogsz érezni sütés közben, ami el is illan, ízre nagyon finom lesz!
2013. máj. 3. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Zöld kéz ment mindenkinek!
2013. máj. 3. 14:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!