Mi az a szalagória? A szalagóriás nevű süteménybe
kell. És hol lehet ilyet kapni? Milyen anyag ez?
Figyelt kérdés
Nagyanyám receptes füzetében találtam ezt a receptet:
Szalagóriás
a tésztához:
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1 db tojás
0,5 kg liszt
2 dkg szalagória
egy kis tej
a töltelék:
15 dkg cukrot felmelegíteni egy kis tejjel, mikor már megbarnult akkor 5 kanál lisztet tejjel elkeverve hozzáadni.
A tésztát meggyúrjuk, kinyújtjuk, és köröket szaggatunk ki belőle. A körök közepét az ujjunkkal benyomjuk, és beleöntjük a tölteléket. Tepsire tesszük, és sütőben kisütjük.
#szalagória#szalagóriás
2013. máj. 3. 08:42
1/10 anonim válasza:
A szalakálit hívták igy régen :de ha nincs neked otthon akkor szódabikarbonát is használhatsz helyette :
2013. máj. 3. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Szalagória, szalagáré, szalagári, szalagár, mind a szalalkáli neve. Vagyis ammónium-hidrogén-karbonát.
A szódabikarbóna ( nátrium-hidrogén-karbonát) is használható helyette, bár a szalalkális sütemények könnyebbek.
2013. máj. 3. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
Azért ha még nem dolgoztál szalakálival, akkor erősítsd meg a lelkedet sütés előtt.
2013. máj. 3. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
Meg az orrodat is erősítsd meg XD
2013. máj. 3. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
Jó kis macskapisi szag :)) Szalalkálival sütést kezdőnek nem ajánlom. Nagyon törik a tészta sütés után.
2013. máj. 3. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Pedig nincs is jobb egy kis sós rúdhoz mint szalalkális tészta :D Imádom hogy olyan omlós :D
2013. máj. 3. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Kezdőként is nyugodtan sülhetsz vele. Csak a mértéket tartsd be. Célszer elkeverni a tejben, és úgy tenni bele a tésztába. Amikor sül, kissé rossz szaga van, de a süti kihűlve nagyon finom.
Szódabikarbónával nem olyan jó.
2013. máj. 3. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Én mikor először sütöttem vele, igen meglepődtem, olyanná teszi a tésztát, mint a pergament, míg be nem puhul
2013. máj. 3. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Írták a macskapisi szagot, csak, hogy tudd, ammónia szagot fogsz érezni sütés közben, ami el is illan, ízre nagyon finom lesz!
2013. máj. 3. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Zöld kéz ment mindenkinek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!