Skulski kérdése:
Amikor húslevest készítünk, hab képződik a lé tetején. Milyen anyag vagy vegyület fő ki a húsból, ami habot képez? Káros anyag tartalma van?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 25. 08:25
1/6 anonim válasza:
Nincs káros anyag tartalma, de ha nem szeded le, zavarossá teszi a levest.
2/6 anonim válasza:
Ha nem forralod a levest,csak lassan főzöd,akkor nem kell a habot leszedni,mert elfövi. A habban van a leves "íze". Ettől még a hiedelemmel ellentétben nem lesz zavaros.
A húsban levő vér fő ki belőle.
3/6 anonim válasza:
Fehérje. Nem káros, biológiailag hasznos. Ezért vannak olyan szokások, hogy nem habozzák le a levest.
4/6 anonim válasza:
Nem szabad forralni, csak gyöngyöznie szabad végig. Akkor nem lesz habos.
5/6 anonim válasza:
elfő a habja, ha kislángon főzödén soha nem habozom le és soha nemlesz zavaros. A hab tiszta protein, butaság lenne kidobni.
6/6 doboszoli válasza:
Mindenképpen habos lesz a húsleves, ez szabályos.
A "hab" kicsapódott fehérje, és a hajszálerekből kifőtt vér keveréke, valamint sok ízanyagot tartalmaz. Ne dobd ki!
Vagy átrakod a mellette fövő pörköltbe, vagy addig, amíg a hab nem fő BELE, (nem EL!) a levesbe, nem kavarsz bele, akkor nem lesz zavaros. Tálaláskor úgyis szűröd a bors, és egyebek miatt, a szűrőn fennmarad a barnás "hab" is.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!