Mitől nő meg a képviselő fánk? Semmi olyan anyag nincs benne amitől feljönne.
2 dl forró vízbe 10 dkg vajat, egy csipet sót teszek, amikor elolvadt a vaj és forr a víz, belekeverek 20 dkg lisztet, és fakanállal addig keverem, amíg össze nem áll. Ez rövid idő kb. 2-3 perc, ekkor leveszem a tűzről és 5 egész tojást, egyenként belekeverek. Minden egyes tojás után jól elkeverem szép simára dolgozva, nagyon gyorsan megy, szép sima tésztát készítek.
Amikor kész vagyok a tésztával zsírozott tepsire teáskanállal halmokat rakok, majd egy órát pihentetem, nekem ebből az adag lisztből 20 db fánk lesz. Két tepsire osztottam el, a tészta megnő sülés közbe, vigyázzunk ne érjen össze.
A sütőt 200 fokra kapcsolom, egy edénybe, teszek vizet a sütő aljába, amikor kész a hőfok, beteszem a tepsit és 20 percig, nem nyitom ki az ajtót, amikor szép aranysárga színe van a tésztának, akkor kiveszem a vizet, és még tovább sütöm a tésztát, jó ropogósra.
Gőzben sütik a tésztát és magába szívja a gőzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!