A céklát meg lehet-e enni nyersen, vagy csak főzve? Arra gondolok, hogy van-e benne káros anyag?
Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 17:00
1/3 anonim válasza:
Káros anyag nincs benne, de nyersen nagyon erős hasfájást tud okozni. Mindenképp főzd meg!
2/3 anonim válasza:
Nincs benne káros anyag- akkor a céklalé mérgező volna, ehelyett viszont élettanilag rendkívül áldásos dolgokat tud. Ha sok céklát eszel-iszol, akkor az bio legyen, mert a gyökérzöldségek a talaj nitrit tartalmát megkötik. Ha ipari mennyiségben eszel nitritet, az csúnyán rákkeltő tud lenni.
Főzve könnyebb a cékla emésztése. A levét a nyers céklából is kinyerheted viszont.
3/3 anonim válasza:
Egészen nyugodtan fogyasztható nyersen is, sőt nagyon egészséges. Reszeld le csíkokra, mint például a tököt, és tegyél rá kevés sót, cukrot ízlés szerint és pici ecetet. Kissé állni (10-15 perc) hagyod, hogy "összeérjen" és máris fogyaszthatod.
Figyelmeztetés! Másnap ne ijedj meg, ha vizeleted kissé piros lesz, ez természetes!
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!