Nagyon káros anyag a szalicil?
Az előttem szólóhoz csatlakoznék.
Annyit azért hozzátennék, hogy ma, amikor nem celofánnal, hanem fedővel tesszük el a befőttet, lekvárt semmi szükség a szalicilra. Se a befőttbe, lekvárva, se a lecsóba, paradicsomba nem teszek soha semmi tartósítót mégse romlik meg soha. Jó üveget, jó fedőt kell használni és jól kidunsztolni a dolgokat.
Találtam egy oldalt, melyen az olvasható, hogy huzamosabb ideig használva káros lehet a gyomorra és bélrendszerre. Helyettesítésére a nátriumbenzonátot ajánlják.
Itt a link:
Remélem segítettem. ;-)
Én még a rákkeltő hatásáról nem hallottam, de a gyomorra káros lehet mondjuk napi 8-10 Kalmopyrin!
Igen az! Mivel az Aszpirin, Kalmopyrin hatóanyaga az acetil szalicilsav, átlagban 500 mg tablettánként! Ezekre még soha se mondták, hogy rákkeltőek!
Úgyhogy napi 3-4 grammtól már lehet jó kis gyomorfekélyed!
Hello!
A szalicil nagyon káros. Itt egy cikk: [link]
Ebben azt is olvashatjátok, hogy ha forrón teszitek a cuccokat az üvegbe és egyből rá a kupak, akkor nem kell mellé semmilyen vegyszer. Az is lejön a cikkből, hogy a cukros cuccok felfőzése (lekvár) rákkeltő anyagokat hoz létre továbbá kinyírja a vitaminokat, szóval jobb mindent lefagyasztani.
És végül, ha megengedtek egy magánvéleményt: szerintem butaság úgy hozzáállni, hogy "40 éve főzök be vele nincs semmi bajom tőle" meg a kedvenc hisztim az a "ilyen alapon ne együnk semmit mert minden káros". Ezek tudatlan lusta és főleg felelőtlen megközelítések. Apám 40 éve dohányzik és még nem rákos. Akkor most a dohányzás rendben van? Gondold át...
Szerintem kis odafigyeléssel hamar megtanulod, hogy mi a hulladék és mi a valódi táplék, és ha te nem is vagy hajlandó lemondani az öngyilkos étrendről netán magadért lusta lennél utánanézi, akkor tedd meg a gyerekedért...
Na, béke négerek, olvasgassatok XD
Ha megengedsz egy magánvéleményt: szerintem butaság mindent elhinni, amit az interneten ír valami önjelölt próféta!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!