Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet csinálni egész...

Mit lehet csinálni egész csirkéből?

Figyelt kérdés

Eddig ezt találtam ki:

- kicsontozni es csontlevesnek megfozni a csontot, apro hust

- a mellebol rantott csirkemell (nyilvan 2 egesz csirke de igy meg mindig olcsobb)

- a 4 szarnybol, 8 labbol (kettevagva a combot) csirkepaprikas

Milyen eteleket lehet meg igy varialni a csirkebol? A csirke a kedvencunk, a legolcsobb is szeretnem minel tobbfelekepp kiprobalni. Nemreg kezdtem el fozni igy kiprobalt otletekre vagyok kivancsi.


2018. aug. 10. 14:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a combot töltve, vagy megsütve szoktam megcsinálni, az aprólékból levest, vagy rizsest főzök, a melleket pedig többféleképpen is felhasználom, mikor milyen kedvem van, sajtosan lerakva sütőben, , currys húsnak, sajttal töltve és kirántva, stb.
2018. aug. 10. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Csirkeaprólékból sokféle levest készíthetsz:

Csirkebecsinált leves

[link]

Tárkonyos csirkebecsinált leves

[link]

Csirkeaprólék leves

[link]


Rizses csirkét

[link]

A Bácskai rizses csirke is nagyon finom

[link]

A ludaskása mintájára készíthetsz belőle Zöldséges kását gerslivel, vagy bulgurral.

[link]


[link]

2018. aug. 10. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Mivel már mindent leírtak előttem, azokat nem ismétlem, de vedd úgy, hogy én is leírtam, mert egyetértek.:)


A melleket kifilézed, csíkokra vágod.

Nyers, húsos, füstölt szalonnát kiolvasztasz, rajta megpirítod a csirkemell csíkokat.

Rányomsz jó sok fokhagymát, sózod (figyelsz, mert a füstölt szalonna is sós!) borsozod. Dobj rá egy feldarabolt zöldpaprikát, egy kisebb érett paradicsomot.

Fedő alatt párod egy ideig és amikor a hús már jó, akkor hagyd zsírjáig lepirulni és kész a csirke-brassói! Ráhalmozod sült krumplikockákra, koviubi és tökéletes kaja.


A felső combokból szedd ki a csontot, klopfold ki 2 folpack között hajszálvékonyra, teregesd meg valami finom sonkával, sütésálló sajttal, tekerd fel, vagy hajtsd ketté, panírozd be 2x (tartósabb a sajt miatt) és süsd ki! Csak a sütéskor ne szúrd bele a villát, ha fordítod vagy kiveszed, mert kifolyik a sajt! ... és máris van Cordon bleu-d.


A bőrös csirkecombokat töltheted is - valaki írta is - tejbe áztatott kenyér (nekem ezek az újabb zsemlék nem jönnek be erre a célra) tojás, só, bors, dinsztelt hagyma, belekapargatott csirkemáj, vagy májkrém.

Ha nem akarsz májasat, akkor mehet bele apróra vágott kolbász, főtt tojás, vagy sonkakockák. Ha marad ki töltelék, azt mellé halmozod, sütőben megsütöd.

2018. aug. 10. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:
Koszonom
2018. aug. 10. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!