Mit lehet csinálni egész csirkéből?
Eddig ezt találtam ki:
- kicsontozni es csontlevesnek megfozni a csontot, apro hust
- a mellebol rantott csirkemell (nyilvan 2 egesz csirke de igy meg mindig olcsobb)
- a 4 szarnybol, 8 labbol (kettevagva a combot) csirkepaprikas
Milyen eteleket lehet meg igy varialni a csirkebol? A csirke a kedvencunk, a legolcsobb is szeretnem minel tobbfelekepp kiprobalni. Nemreg kezdtem el fozni igy kiprobalt otletekre vagyok kivancsi.
2+
*kicsontozni es csontlevesnek megfozni a csontot, apro hust
A csontlevesnek semmi köze a húsleveshez.
A csontleves az alaplének jó.
Ebből a két csirkéből, vagy egész grill csirkéket csinálsz, ami 5 főre ippeg elég lesz.
Vagy veszel még 2 csirkeaprólékot pluszba, és ami a mellek, és a két combja eltávolítása után maradt, azt szintén a levesbe felhasználod.
A mellett meg kirántod. Ha van időd akkor a combját kisütöd, vagy ha nincs időd, akkor azt is kirántod.
Tehát, hagyjuk figyelmen kívül az egyes trollt, illetve a kettes önjelölt szakértőt :)
A csontból alaplevet tudsz főzni, húslevesnek a csirke nem való, az a tyúk. Az alaplé mehet pl. borsólevesnek, ez esetben mehet bele a szárny is, vagy rizottóhoz használhatod.
A csirkepaprikás jó ötlet, a belerakott szárnyak testet és szaftot adnak neki, a bőr és csont révén.
A két mellet én nem rántanám a helyedben, sokféle elkészítési mód van, ami szaftossá teszi. Pl. bőrrel, egyben körbepirítod, majd sütőbe teszed 140 fokon 13 percre. Öt perc pihentetés, és életed csirkemellje lesz: szaftos, puha. Széll Tamás receptje.
A combokat, ha nem paprikásnak készíted, sütve-pácolva is finom lehet.
A mellekből készülhet: az egyikből monduk rántott, a másikból pedig gombás-tejszínes husi, kvázi bakonyi például.
7
Nincs odaírva, hogy csak azt ehetnek, semmi mást :D
Nekem egy nagyobb mellből 8 szelet hús lesz.
Ha ketten vagytok, akkor ez elég, de ha nem elég, akkor csináld meg mindkettőt.
A 4 alsó-felső combból készíts pörköltet, de úgy is variálhatód (borsó, tejszín. gomba, stb) ahogy előttem leírták.
A 8 szárnyból mézes-mustáros szárnyakat.
A 2 farhátból, zúzákból és lábakból, nyakakból valamilyen zöldséges ragulevest, bele a májakból májgaluskát.
Bocs' most látom, hogy elnéztem és csak 4 szárnyad van.
Akkor vegyél még hozzá 4 db-ot, vagy kettőt tegyél a pörköltbe és 2-t a levesbe.
(Előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!