Mit csináljak 1 egész csirkéből? Ötletek?
Anyósomtól kaptam egy egész csirkét. De jelenleg semmi nem jut az eszembe.. A héten volt már pörkölt cukkinifőzelékkel, azt nem akarok már csinálni. Leves szilvakrémleves lesz (muszáj már megcsináljam, mert 1 hete vettem a szilvát és lassan tönkremegy)
Mindenkinek jár a zöld kéz a válaszért!
#1 És a krémlevest lehet egy kis mértékben öntetnek használni a rizshez ami elég finommá teszi, de akkor hagymát ne tegyél a rizsbe :)
(1)
A húsleves kockát felejtsd el. Pörkölt lehet galuskával. Az aprólékból lehet rizses hús. A combot, mellet megsütheted, hozzá krumpli vagy vegyes zöldségköret.
De a combokat,mellet kicsontozhatod és megsütheted búboshúsnak is.
Vagy egy tepsit kizsírozol, ráteszed a húsokat. A tetejére karikázol sok vöröshagymát. Sózod, borsozod és házi tejföllel vagy főzőtejszínnel leöntve a sütőben megsütöd. Burgonyapürével a legjobb.
Ha mégsem akarsz levest, akkor a csirke mellrészét megcsinálhatod szilvával töltött sült csirkemellnek is. Ugyanígy a combhoz is kiváló a szilva.
A csirke többi részéből készíthetsz egy kis húslevest is.
Egészben sütve hogyan?
Pataki tálban? Nekem csak tepsim van. Félek, hogy nem lesz mindenhol átsülve.
Én is mindig sóágyon sütöm krumplisalátával egyik kedvenc ételünk és pofon egyszerű.
1 kg sót leterítesz a tepsi aljára egy kevés olajra/zsírra,majd ráteszed a megmosott csirkét amit meghintesz még kevés sóval és ahány kiló a csirke annyi ideig sütöd. Ha pl 2 és fél kiló 2 és fél órán át. Először nagyobb lángon/vagy magassabb hőfokon kb 200 fokon majd végén 170 fokon. Nem kell letakarni meg semmi, kívűl igazi ropogós lesz belül meg omlós egyáltalán nem száraz és nem lesz túl sós se nem kell aggódni. Közbe szoktam megcsinálni a krumplisalátát míg sül, a krumplit felkockázom puhára főzöm majd kihűtöm. Összekeverem apróra vágott újhagymával,tejföllel,majonézzel,sóval borssal és kevés citromlével majd kész is a tökéletes ebéd :) Gyerekkorom óta nagy kedvenc.
ez nagyon jó! :) krumplisali már tuti lesz :)
Nekem az a baj, hogy a régi hagyományos gáz sütőm van, és ezért félek, hogy talán nem sül át rendesen. Gondolom neked hőlégkeveréses is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!