Egy egész csirkéből kellene vacsora, de mi?
Nagyon kezdő vagyok, a háztartásunk is az, most költöztünk. Találtam a fagyasztóban egy egész csirkét, de hozzá van téve az aprólék is. Ha kiolvasztom, azt visszatehetem még? Illetve mit csináljak belőle? Krumplipüré mellé kellene valahogy tepsiben kisütve, mert tojás az nincs.
Só, bors, ételízesítő, piros paprika, sült hús fűszer, sajt van itthon, ebből kellene valamit gyorsan ügyeskednem :)
Szia!
Tedd a csirkét ó meleg vízbe,így hamarabb kiolvad. Az aprólékból főhtsz levest is ha akarsz, ha nem akkor meg gyorsan vissza a fagyóba! Ha nincs feldarabolva a csirke,értelemszerűen darabold fel. Kis só, fűszersó, bors esetleg kis delikát ,így bele egy tepsibe.Tegyél mellé pár szem fokit,lehet hagymát is plusszba ha szereted. Kis zsír mellé,meg 2-3 deci víz,lefóliázni,és be a sütőbe egy óráig. Az egy óra után szedd le róla a fóliát,nézd meg hogy meg-e puhult, majd ha megpuhult tedd vissza a sütőbe és süsd szép pirosra!
Én így szoktam,párom nagyon szereti:)
Mi is külön élünk már:)
19/L
Ketchupos sült csirke
4-5 személyre
Fogom a kibelezett, megpucolt csirkepipit és a mellénél kettévágom, szétnyitom. Így hasra fordítva úgy néz ki, mint egy elterült béka, de valójában tényleg csirke!!!
Minden oldalát jól besózom, megborsozom, fokhagymasóval megszórom, bekenem egy kis ketchuppal, annyira, hogy jó színe legyen.
Az üres részével lefelé, tehát hasra, ráteszem a rácsra, be a sütõbe. Alá a sütõhöz kapott nagy tepsibe vizet öntök, majdnem tele kell, hogy legyen. A vízhez egy kis fehérbort vagy ha az nincs otthon, egy decinyi Martinit vagy Torrinit öntök. Gázsütõben 4-es fokozaton kb. 45-50 percig sütöm, közben a vizet figyelem, inkább utánaöntök, minthogy kevés legyen. Hiszen ahhoz, hogy alulról puhuljon a csirke, elegendõ gõz kell. Villával megnézem, hogy puha-e. A bõre viszont, mivel az fölfelé van, megpirul. Nagyon finom, pikáns íze lesz a ketchuptól. Ha kész, lekapcsolom a sütõt és egy negyed órát még bent hagyom a gõzben, hadd járja jól át a sokféle íz. Ehhez jó a krumplipüré.
Wáá köszi szépen :)
Ezek nem bonyolultak, a ketchupos meg különösen tettszik :)
Igen igen hagymám is van ja meg még kolbászom is :D
Én ha nagyon sietek, egyben szoktam a tepsiben sütni. Nem teszek mellé zsírt, vizet, a saját zsiradéka kisül. Fűszerezem, ami van otthon azzal, alufólia rá, és kb. 1-1,5 óra múlva leveszem a fóliát, és még 15-20 percig sütöm. Szép piros, ropogós lesz a bőre.
Az aprólékját simán tedd a hűtőbe, holnap csinálj egy kis levest belőle.
Én són sült csirkét csinálnék. Tepsibe sót terítek 1kg-t.
Feldarabolom a csirkét beszórom fűszerrel és a sóra rakom .
kb.60 perc. 180fokon. Nem lesz sós! De ha kész szedd ki a tepsiből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!