Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egész csirkéből szeretnék...

Egész csirkéből szeretnék húslevest főzni. Hogyan tudom utána a főtt csirkehúst felhasználni?

Figyelt kérdés
Igazából sütni szeretném, de szívesen fogadok minden ötletet. :-)
2016. ápr. 16. 08:56
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Eheted a levesben a zöldséggel, tésztával együtt, eheted tormával és kenyérrel második fogásként, vagy paradicsommártással és főtt krumplival, felhasználhatod rizotto-ba vagy salátákba, esetleg szendvicsbe is teheted.
2016. ápr. 16. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Főzd 1 órát a csirkét zöldségekkel levesnek, majd emeld kia csirkét és meg is töltheted, ropogósra sütöd.
2016. ápr. 16. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Csinálhatsz mellé gyümölcsmártást vagy sóskamártást 2. fogásnak (vagy paradicsomot, mint ahogy előttem írták). Csinálhatsz vele salátát, akár cézár sali jellegűt (jégsaláta, paradicsom, újhagyma, stb) vagy tésztasalátába használhatod. Mi szoktunk olyat, hogy kifőtt tészta, grillcsirke (de főtt hússal se lehet rossz), feta, bazsalikom, paradicsom, újhagyma, nagyon finom.
2016. ápr. 16. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

És még ha feldarabolod, és bepanírozod, rántott húsként körettel...


De vigyázz a főzéssel!!!

Amennyiben a boltból vetted a csirkét, és egy egész órán át főzöd a levesben, utána azt már nehezen fogod akár megtölteni, akár sütni...

A bolti-csirke egy óra alatt ripityára fő, annak elég egy 20-30 perces főzés is... tanyasi csirkénél oké az egy órás előfőzés...

2016. ápr. 16. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
78%

Tudom, hogy egész csirkéből szeretnéd a levest főzni, de fölösleges. Úgy szoktam csinálni, hogy leveszem a csirkéről a süthető részeket, azaz a két combját és a mellét, azokat sütöm, vagy rántom, a többiből főzöm a levest. A leves a csontoktól és a szaftosabb részektől lesz jó, a kifilézett csirkemell ehhez már nem ad hozzá semmit, se ízben, se tartalomban. A melle húsát csak akkor főzöm, ha kifejezetten főtt csirkemellre van szükségem.

A főtt csirkehús felhasználására nagyon jó ötleteket adtak az előző hozzászólók, azt nem ismételném.

2016. ápr. 16. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
54%
Én szoktam egész tyúkból főzni levest, úgy kb.6 óra alatt. Így a hús nagyon puhára fő. Keveset hagyok a levesben, a többit alaposan kicsontozom, és isteni finom húskrémet csinálok belőle.Mint a tatárbifsztek, úgy ízesítem, de tojást nem teszek bele. Persze ízlés kérdése. És vajjal, pirítóssal tálalom, de szendvicskrémnek is jó. Ezt nem csak tyúkból, bármilyen levesben főtt húsból lehet, akár vegyesen is.
2016. ápr. 26. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!