Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a bánatnak kell mindenféle...

Mi a bánatnak kell mindenféle húst megmosni?

Figyelt kérdés

Nyilván én is megmosom a húst, ha pl. véres, a vért mosom ki belőle. Főleg a csirke melle, háta szokott az lenni belül. De ezen kívül mitől lesz kórokozómentes attól ,hogy kicsit összepacsálom, vagy még is mit mossak le róla?

Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy előbb olvastam egy halleves receptet. Úgy kezdi, hogy a halfilét alaposan megmossuk. Mégis hogy lehet egy halfilét alaposan megmosni? Áztassam be esetleg domesztoszba? Majd úgy folytatja: Utána töröljük szárazra. Minek töröljem szárazra, ha utána megy a levesbe? (más lenne ugye, ha rántaná az ember, és a fröcsögés elkerülése végett) Bár az is tök mindegy, mert a bolti fagyasztott halfilék kb. 50%-a víz. Aztán következő lépés: Mossuk meg a garnélát. Na azon aztán tényleg mit mossak?

Legfeljebb azokat a halakat szoktam megmosni, amiken rajta van a bőr, mint pl., ponty, pisztráng, mert nyálkásak, és akkor látom, tudom miért mosom.

Sertés levescsontból szoktam még kimosni a vért, mert attól (is) lesz ronda szürke habja a levesnek.


2018. júl. 2. 07:56
1 2 3 4
 31/31 A kérdező kommentje:
Istenem! Milyen szép lesz a világ, ha elterjed majd a laboratóriumi húsnövesztés :-) most még elég sok a baj. El tudok képzelni pl. egy disznóvágást, mikor kb. 2 mázsa húst gondosan elmosogatnak feldolgozás előtt. :-) A szalámit nem szoktátok elmosni ;-)
2018. júl. 2. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!