Egy kedves ismerősöm minden disznóvágás alkalmával előadja a saját kis műsorszámát: a fortyogó, zsíros abába belemártja ujjait, kiemel egy darab szalonnát, jól megnyomkodja, hogy a zsír csak fröcsög mindenfelé. Miért nem ég szénné a keze/ujja?
Figyelt kérdés
Sok faggatózás után annyit árult el, hogy: 1) nem keni be az ujját semmivel a mutatvány elött 2) a zsírnak (abának) forrnia kell, különben megég!2015. szept. 29. 10:14
1/3 acelsziv válasza:
Vannak ilyen emberek akiknek a keze megszokja az extrém hőt. Kohász dédapám szalonnasütéskor kihullott parazsat puszta kézzel rakta vissza a tűzre és nem lett baja a kezének. Amúgy a nagy hőkülönbség is lehet az oka. Pl ha folyékony nitrogént öntesz a kezedre úgy, hogy közben mozgatod alatta a kezedet nem fog megégni, mert a nagy hőkülönbség miatt egyszerűen a kezed fölött pár tized mm -rel elforr.
2/3 anonim válasza:
Mifelénk a zsír az zsír, az abalé pedig az, amiben a hurkának valókat főzik.Az abált szalonna is felénk főtt szalonna, ami lehet nyers,(tokaszalonna, fokhagymásan, paprikásan pl ) vagy füstölt.
Hogy az ismerősöd mibe nyúlkál bele, biztosan megmarad az ő titkának.
"Messziről jött ember, azt mond, amit akar "... :)
3/3 anonim válasza:
én pofán basznam egy oldalassal amiért taperolja a kajamat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!