Mi a bánatnak kell mindenféle húst megmosni?
Nyilván én is megmosom a húst, ha pl. véres, a vért mosom ki belőle. Főleg a csirke melle, háta szokott az lenni belül. De ezen kívül mitől lesz kórokozómentes attól ,hogy kicsit összepacsálom, vagy még is mit mossak le róla?
Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy előbb olvastam egy halleves receptet. Úgy kezdi, hogy a halfilét alaposan megmossuk. Mégis hogy lehet egy halfilét alaposan megmosni? Áztassam be esetleg domesztoszba? Majd úgy folytatja: Utána töröljük szárazra. Minek töröljem szárazra, ha utána megy a levesbe? (más lenne ugye, ha rántaná az ember, és a fröcsögés elkerülése végett) Bár az is tök mindegy, mert a bolti fagyasztott halfilék kb. 50%-a víz. Aztán következő lépés: Mossuk meg a garnélát. Na azon aztán tényleg mit mossak?
Legfeljebb azokat a halakat szoktam megmosni, amiken rajta van a bőr, mint pl., ponty, pisztráng, mert nyálkásak, és akkor látom, tudom miért mosom.
Sertés levescsontból szoktam még kimosni a vért, mert attól (is) lesz ronda szürke habja a levesnek.
Van aki komolyan is veszi.
Volt itt olyan kérdés, aki a darált húst akarta meg mosni, és leszaladt a lefolyón. Aztán egy újabb kérdés hogy, hogyan szedhetné ki onnan.
#6. Vicces, de azért most ne keverjük ide a ragadozókat. :-)
Ha a kutyáimnak főzök farhátat, én sem szoktam kimosni a vért.
#7. Meg mertem volna esküdni, hogy ez csak fikció. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!