Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a bánatnak kell mindenféle...

Mi a bánatnak kell mindenféle húst megmosni?

Figyelt kérdés

Nyilván én is megmosom a húst, ha pl. véres, a vért mosom ki belőle. Főleg a csirke melle, háta szokott az lenni belül. De ezen kívül mitől lesz kórokozómentes attól ,hogy kicsit összepacsálom, vagy még is mit mossak le róla?

Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy előbb olvastam egy halleves receptet. Úgy kezdi, hogy a halfilét alaposan megmossuk. Mégis hogy lehet egy halfilét alaposan megmosni? Áztassam be esetleg domesztoszba? Majd úgy folytatja: Utána töröljük szárazra. Minek töröljem szárazra, ha utána megy a levesbe? (más lenne ugye, ha rántaná az ember, és a fröcsögés elkerülése végett) Bár az is tök mindegy, mert a bolti fagyasztott halfilék kb. 50%-a víz. Aztán következő lépés: Mossuk meg a garnélát. Na azon aztán tényleg mit mossak?

Legfeljebb azokat a halakat szoktam megmosni, amiken rajta van a bőr, mint pl., ponty, pisztráng, mert nyálkásak, és akkor látom, tudom miért mosom.

Sertés levescsontból szoktam még kimosni a vért, mert attól (is) lesz ronda szürke habja a levesnek.


2018. júl. 2. 07:56
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
#18. Azért a hús és a gyümölcs nem ugyanaz a kategória. A gyümölcs héját megmosom, de mondjuk a barack húsát is mossam meg külön? :)
2018. júl. 2. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/31 anonim ***** válasza:
74%
Én ugyan nem mosom. Sütés-főzés közben már nem számít, hogy ki fogdosta össze. Megjegyzem az egy állat bele, és akkor az a legnagyobb gondunk, hogy hozzányúlt egy ember... hahahh.
2018. júl. 2. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/31 anonim ***** válasza:
69%
21: Na igen, de a gyümölcsöt a héja védi (a szennyeződéstől is), viszont a hentespultba kerülő hússzeletek felületét semmi nem védi, amikor dobálják egyik koszos műanyag ládából a másikba..
2018. júl. 2. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/31 A kérdező kommentje:
Épp ezért ami rá kerül, nem csak a felületén fog "üldögélni", bekerül a rostok közé. A húsok huszonötször levet engednek mire bekerül a szép tiszta tálcákba, addig meg szépen bepácolódnak mindenféle szennyeződéssel. Ezek után aztán öblögetheted, max adtál a sz.nak egy pofont. Amúgy igen, a gyümölcsöt, zöldséget én is megmosom.
2018. júl. 2. 12:00
 25/31 anonim ***** válasza:
0%

24

Miért eszel olyan húst, amit így kezelnek?

2018. júl. 2. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező: minek mosod meg a gyümölcsöt, ha a húst sem mosod meg? Ne mosd meg a gyümölcsöt se, aztán tedd fel a kérdést: mit kell szednem bélféreg ellen?
2018. júl. 2. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/31 A kérdező kommentje:
#26. A gyümölcs héjáról van értelme vízzel lemosni amit összefogdostak, vagy rászállt a por a boltban, vagy a rovarirtó. (bár ez utóbbiban nem vagyok biztos, mert azt már a héja beszívhatja) Viszont ne nevettess már, hogy ha egy húsban bélférgességet okozó kórokozó van azt sima vízzel lemosod. :-D Előfordulhat egyébként, hogy van benne, de épp azért nem esszük nyersen, és ezt nem a lemosással gátolod meg.
2018. júl. 2. 13:35
 28/31 anonim ***** válasza:
17%
Én spec a gyümölcsöket sem szoktam megmosni, mert szintén k#rva fölösleges.
2018. júl. 2. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/31 anonim ***** válasza:
86%

Ezen már én is gondolkodtam, ha valakinek sikerül rájönni, hogy miért kell az ne tartsa magában!

Úgy gondolom, hogy a bacikat meg az egyéb dolgokat úgyis kifőzöm belőle, hiszen ezért hőkezeljük.

Ellenben a gyümölcsöket, zöldségeket alaposan átmosom, mert sokan fogdossák össze, kutya oldalbahugyozza a ládát, amiben van, vagy ki tudja. Bár nem hiszem, hogy a rovarírtók ellen hatásos lenne a mosogatás, de legalább a nagyját lemosom.

Ruhákat is kimosom felvétel előtt, azokat is tuti átfúják rovarirtóval.

2018. júl. 2. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/31 anonim ***** válasza:
20%
Nekem kb 1 óra mosásba-tisztítgatásba kerül kire sütés-készre ledzsuvázok 1kg húst - ami persze akkorra már közel sem annyi. Mi csak csirkemellet eszünk, el sem tudnám képzelni, hogy ne mossam meg, annyi gusztustalan cafat-hártya és miegyéb van rajta, hogy már a gondolatától hogy úgy kéne enni okádok! Nem a baktèriumok miatt mosom, hanem ezek miatt
2018. júl. 2. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!