Mit rontottam el a gulyásban?
Kuktában főztem 30 percig, a krumpli teljesen szétfőtt, a hús viszont kemény maradt.
Sertéscombból főztem, amit kockára vágva árultak, a cimke szerint gulyáshús.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Most nem gondolhattad komolyan, hogy a sertéshús és a krumpli ugyanannyi idő alatt fő meg.
Még soha nem főztél semmit?
(A gulyás pedig marhából készül, nem sertésből)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Csak a legalapvetőbbeket. A gulyásleves marhahúsból van, (lehetőleg lábszár esetleg lapocka, nyak)
NEM kuktában fő.
Hagyma (sok) lepirít, tűzről levesz, pirospaprika, majd a hús, friss paprika paradicsom hozzá, akár egészben, úgyis szétfő. + fűszerek fokhagyma, őrölt kömény, őrölt fekete bors. Ha a hús szinte puha, (ez lehet 1,5 de akár 4 óra is) hozzáadod az apró kockára vágott zöldséget, majd 15 perc után a krumpli és 15 perc múlva kész van. Ha tudod mi az a csipetke, rakhatsz bele az utolsó 5 percben. A csipetkét ne a kuktában gyúrd!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
10: Köszi.
Az egyetlen ember, aki elmondta, hogy kell csinálni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha csak nem sietős, biztos nem kuktában főzném.
Sosem próbáltam.
(annak ellenére sem, hogy a marhahús főzési ideje meglehetősen hosszabb, akár csak a szárazabb vadhúsoké)
Marhahúsból, pörkölt alapból, száraz vörösborral, fűszer, zöldség, ... és a legfinomabb, ha mind ez bográcsban szabad tűzön.
/A bogrács csak toppos esetben./ - ekkor a legfinomabb keményfa - faparázson./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!