Mit rontottam el a gulyásban?
Kuktában főztem 30 percig, a krumpli teljesen szétfőtt, a hús viszont kemény maradt.
Sertéscombból főztem, amit kockára vágva árultak, a cimke szerint gulyáshús.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Előbb minimum félig - de inkább majdnem puhára főzöd a húst.
A krumpli kuktában max. 10! perc alatt kész.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Dehogynem tudod nyitogatni.
Mikor eltelt mondjuk másfél óra, leengeded a gőzt, kinyitod. Megkavarod, hozzáadod a krumplit, és visszateszed rá a fedőt x percre.
Én is hasonlóan főzök, és még sohasem lett baj.
Generációk óta kuktában főzzük, állítólag ez a recept, az ízek összefővéséhez kuktában kell, úgy lesz finom. Szakácskönyvet nem néztem, de most megnézem.
Én arra gondoltam, nem jó húst választottam, vagy előtte még kell valamit csinálni a hússal...
6: Úgy értem, a főzés leállítása és kinyithatása között nagyon sok idő kell elteljen, egy étel sem érannyit.:)
Szóval másfél órát főzzem a kuktéban a húst magában? Se fűszer, se répa,se hagyma addig?
Utána nyissam ki,várjam meg,amíg lehűlik, és utána tegyek bele minden mást? Majd újra gyújtsak alá, és 10 percig sisteregjen fütyüléstől számítva, utána állítsam le?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A gulyást szerintem eleve nem kell kuktában főzni. Először csinálsz egy pörkölt alapot, és ha már majdnem puha, belerakod a zöldségeket, és annyi vizet, amennyi kell bele. A krumplit pedig 5-10 perccel a főzés vége előtt.
Én semmit nem főzök kuktában, mert utálom, de anyukám szereti, és még ő sem főzi kuktában a gulyást.
A sertéscomb viszont elég száraz hús, inkább tarjából próbáld meg legközelebb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Először az összevágott hagymát zsíron piritsd meg, tedd rá a pirospaprikát, majd a húst. Sózd, borsozd, öntsd fel annyi vízzel, ami jó ellepi. Zárd le a kuktát és ha marhahús, akkor 1,5, ha sertés 1 óra múlva zárd el a gázt. Kb. 15- 20 perc múlva villával óvatosan emeld meg a szelepet, amíg a gőz eltávozik. Utána hamar ,kitudod nyitni. Tedd bele a krumplit, zöldségeket és önts rá annyi vizet, amennyi levest akarsz. Majd tedd újra gázra.
Fél óra alatt megfőnek a zölségek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!