Miért nincs szép sárga színe a húslevesnek? Mit rontottam el?
mi a safranyos szeklice? nem tudom nalunk mi olyan van. szlovakiaba es magyarorszagon is szinte sokmindennek mas a neve,de kigooglezom. :-)
koszi a valaszt.
Abban igazuk van a többieknek, hogy az ételízesítö fölösleges, és nem egészséges.
Viszont ami a leves szinét illeti, nem minden zöldség szinez hatásosan, márpedig a szít az adja (kivéve, ha házi, hízott tyúkból/kakasból fözted, ami valószínütlen.)
Amivel szinezni tudod és még az íze is jobb lesz, ha egy közepes sárgarépát nagyon finomra reszelsz (pl. sajtreszelövel) és ezt kevés (max. egy evökanál) zsiradékon - étolaj vagy a levesröl leszedett zsír - víz hozzáadása nélkül megpárolod, amíg egészen puha lesz. Ekkor finom szürön keresztöl öntsd a levesben, nagyon szép szint ad neki.
Igen, a baromfi miléte (honnét származik, mivel etették .. stb ) sokban befolyásolja a leves színét.A zöldségektől is kap színt, főleg, ha sok sárgarépa van venne. A zsírban kioldódik a répában lévő karotin, ez is befolyásolhatja a leves színét.
Sáfrányt használtak réges -régen, de még ma is aranyáron mérik. Viszont egy csipetnyi kurkuma nagyon szép sárga színt ad a levesnek, és más ételeknek is, aminek sárgának illene lenni. (pl, ha a tojás nagyon halovány, akár a nokedlit is sárgíthatjuk vele )Egy csipetnyi íztelen/szagtalan, de szépen színez, és természetes anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!