1 kg pulykanyakhoz hány liter vizet tegyek, ha szép, sárga, gyöngyöző húslevest szeretnék eredményül kapni?
a pulykanyakból szép sárga leves nem lesz, de viszont nagyon jóízű lehet belőle.először is a nyakt felfőznöm, majd az első barna habos levet leöntöm róla és lemosom a húst. (tudom sokan felhorkannak, mert nem divat lehabozni a levest )szóval újra felteszem főzni, nagyon lassan annyi vízben ami ellepi.
közben megpucolom a sok zöldséget, fehér és sárgarépa bőven, zeller egy darab. ezeket is hozzáadom, egy egész hagymát héjastól, 2 gerezd fokhagymát, egész borsot.
ekkor újra felengedem vízzel, hogy a zöldségekkel is bővel ellepje. hagyom tovább gyöngyözve főni.
ha kell újra sózom.
volt, hogy egy kis kurkumával színeztem, amitől kap egy kis sárga színt, de nem az igazi, mivel a nyakon nincs semmi, ami pl a bőrön van.
a végén 2 db mokkacukrot teszek bele, ez harmonikussá teszi a zöldségek és a hús, só ízét.
az egy kiló nyakhoz így lassan 3-4 liter víz megy el. de mondom, hogy lassan, szakaszosan, nem egyszerre felönteni.
Én mindig annyi vizet teszek rá amennyi el lepi a húst(pulyka nyakat)
Mivel a zöldségek is engednek némi levet meg sajnos a hús is ezért nem kell több bele.
A felforráskor meg dagad hirtelen kilógnak a nyakak,de ez 5-10 perc múlva össze esik.
Lasú tűzön épp ,hogy forrjon amíg puha nem lesz.
És finom utána a leszűröd a husit és zöldséget külön valami mártással tálalod,,jó étvágyat hozzá.
(Ajánlom a alma mártást nagyon fincsi tejfölösen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!