Mi történik a gyümölcs vitamintartalmával fagyasztáskor? Az érzékeny C-vitamin megmarad, vagy szép lassan lebomlik?
Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 18:01
1/3 anonim válasza:
A C-vitamin (és a többi vitaminok is) a fagyasztáskor nem változnak - ezért sokkal jobb a fagyasztott, mint a befözött gyümölcs/zöldség, de idövel bomlanak a vitaminok attól, hogy le van szedve a gyümölcs/zöldség. Tehát egy évnel tovább nincs értelme tárolni fagyasztva sem.
2/3 anonim válasza:
3/3 A kérdező kommentje:
köszi, bár szvsz ez nem hosszú
"A fagyasztás során nem semmisülnek meg a különböző vitaminok, sőt szinte teljes egészében megmarad a zöldségekben és a gyümölcsökben. Habár a zöldségek előfőzése során elvész némi C- és más hőre érzékeny vitamin (folsav), de a gondosan fagyasztott zöldségek tápanyagtartalma megközelíti a friss zöldségekét. "
2011. júl. 16. 18:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!