Melyik ételben (gyümölcs, zöldség, kaja) vagy italban van B vitamin?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 11. 20:33
2/2 slacika válasza:
B1-vitamin (tiamin formában) jellemző mennyisége 100 g élelmiszerben:
* gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények, száraztészták: 30-800 μg
* zöldség, gyümölcs: 15-300 μg
* dió, olajos magvak: 100-2020 μg (felső érték a napraforgó)
* vaj, margarinféleségek, olaj, szalonna: 0-30 μg
* húsok, húsipari termékek, máj, szív, vese: 80-800 μg
* halak: 20-100 μg
* tej: 50-180 μg
* tojás: 50-150 μg
Üdv: Lacika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!