Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mirelit sültkrumpli. Mit...

Mirelit sültkrumpli. Mit rontottam el? Xd

Figyelt kérdés

Szóval felraktam az olajat, és mikor már forrt, akkor raktam bele a krumplikat, és hagytam őket sülni 10 percig...aztán vmi nem volt kóser, olyan sárgásak szoktak lenni normálisan, ezek meg már barnák voltak. Kiszedtem őket, megkóstoltam az egyiket, aztán ki is köptem xd a külseje már kb megvolt égve, de a belseje teljesen nyers volt. Mit rontottam el? Esetleg arra tudok tippelni, hogy túl felforraltam az olajat...nagy lángon melegítettem elő, és már elég erőteljesen forrt mikor beledobáltam a mirelit krumplikat. Ez volt a baj? Tudom, hogy tök alap dolog, és full ciki, hogy ezt is elbénázom így elsőre :'D

15F



#mirelit #sütés #bénázás #krumpli. sült krumpli #mirelit krumpli. olaj
2016. máj. 11. 04:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
13%

Igen,a láng volt baj.

Lassú tűzön süss mindent.

2016. máj. 11. 05:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. És kb mennyi idő kis lángon való forralás után kerül az olaj olyan állapotba, hogy eltudjam kezdeni a krumplisütést?
2016. máj. 11. 05:51
 3/13 anonim ***** válasza:
97%

Az elsö hülyeséget ír, ha sült krumplit kis lángos sütsz, akkor teleszívja magát olajjal és ehetetlen lesz.


Az addig jó, hogy felforrósítod az olajat, de utána nem szabad sok fagyos krumplit beletenni, mert akkor nem tud rendesen sülni.

Ha újra forr az olaj, akkor tegyél rá fedöt és pár percig úgy süsd, akkor a belseje is átforrósodik.


Emellett elöfordulhat, hogy maga a krumpli volt rossz minöségü - általában az olcsóbb fajták ilyenek -, szóval megéri normálisabbat venni.

2016. máj. 11. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Forrt az olaj???

És csodálkozol, hogy szétégett benne minden?

A forró olaj nagyon meleg olajat jelent, nem forrásban lévőt.

Ilyenben kb 20-30 perc alatt sül meg.

Az első meg egy idióta, életében nem sütött még krumplit, csak tudnám, akkor minek ad tanácsot...

2016. máj. 11. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
Növelheted a siker esélyét, ha vékonyra vágott változatot veszel. Kicsit drágább, de finomabb is.
2016. máj. 11. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 klopusz ***** válasza:
70%
Talán nem ideillő pontosan a válaszom, de én azt javasolom, hogy ne olajban süsd. Válassz legközelebb olyan fajtát, amit sütőben is el lehet készíteni. Egyszerűbb és - szerintem - finomabb is.
2016. máj. 11. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A olajnak forrónak kell lennie. Érdemes vékonyabbra szeletelt krumplival próbálkozni, ahogy írták, és kisebb mennyiséggel. Szerintem a 10 perc sok, én 5-6 perc után már kiveszem, főleg ha már lebegnek a darabok. Érdemes ott állni mellette, és figyelni. Nálam akkor szoktak kokszosodni, amikor elfeledkezem róla :D
2016. máj. 11. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
39%

Ez majdnem olyan mint egy fiatal lány telefonál az anyjának :

És anyu tényleg, ha jönnek fel felé a kis buborékok akkor kész a forró víz???

2016. máj. 11. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem elhanyagolható az olaj mennyisége sem, jó volna tudni, hogy mennyi olajban sütötted azt a krumplit .
2016. máj. 11. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Bő olajba, ellepte a krumplikat. De mind1 is, mert rájöttem, hogy bennem egy szakács veszett el. De rohadt mélyen xd
2016. máj. 11. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!