Mirelit sültkrumpli. Mit rontottam el? Xd
Szóval felraktam az olajat, és mikor már forrt, akkor raktam bele a krumplikat, és hagytam őket sülni 10 percig...aztán vmi nem volt kóser, olyan sárgásak szoktak lenni normálisan, ezek meg már barnák voltak. Kiszedtem őket, megkóstoltam az egyiket, aztán ki is köptem xd a külseje már kb megvolt égve, de a belseje teljesen nyers volt. Mit rontottam el? Esetleg arra tudok tippelni, hogy túl felforraltam az olajat...nagy lángon melegítettem elő, és már elég erőteljesen forrt mikor beledobáltam a mirelit krumplikat. Ez volt a baj? Tudom, hogy tök alap dolog, és full ciki, hogy ezt is elbénázom így elsőre :'D
15F
Igen,a láng volt baj.
Lassú tűzön süss mindent.
Az elsö hülyeséget ír, ha sült krumplit kis lángos sütsz, akkor teleszívja magát olajjal és ehetetlen lesz.
Az addig jó, hogy felforrósítod az olajat, de utána nem szabad sok fagyos krumplit beletenni, mert akkor nem tud rendesen sülni.
Ha újra forr az olaj, akkor tegyél rá fedöt és pár percig úgy süsd, akkor a belseje is átforrósodik.
Emellett elöfordulhat, hogy maga a krumpli volt rossz minöségü - általában az olcsóbb fajták ilyenek -, szóval megéri normálisabbat venni.
Forrt az olaj???
És csodálkozol, hogy szétégett benne minden?
A forró olaj nagyon meleg olajat jelent, nem forrásban lévőt.
Ilyenben kb 20-30 perc alatt sül meg.
Az első meg egy idióta, életében nem sütött még krumplit, csak tudnám, akkor minek ad tanácsot...
Ez majdnem olyan mint egy fiatal lány telefonál az anyjának :
És anyu tényleg, ha jönnek fel felé a kis buborékok akkor kész a forró víz???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!