Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontottam el a zserbónál?

Mit rontottam el a zserbónál?

Figyelt kérdés

Megvannak a lapok. Csinálom a krèmet:

A recept ezt írja: a krèmhez a tejet a búzadarával megfőzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük, ès beledolgozzuk a kihűlt tejbedarát.

Ezt megcsináltam, de nekem a vaj kicsapodott belőle, most ennek ilyennek kell lenni? Vagy meèg meleg volt a tejbedara? Mert szerintem már kihűlt mikor beleraktam. Vagy a vaj volt rosszfajta? Mert a hozzávalókhoz azt írta margarin kell bele, az elkèszítèsnèl meg már vajat. Èn nem vettem külön másikat, amit a kenyèrre kenek azt használtam az a margarin nem? Segítsèg! Beletegyem vagy ne?

2015. dec. 30. 11:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%

1. A szerbóba tejbegríz semmi esetben sem kell - szóval amit készítesz, az biztos nem zserbó.

2. A fözött krémeknél azt is meg a vajat is hodegen (szobahömérsékletüen) kell összekeverni.

3. Vagy igazi (tea)vajat kell használni, vagy sütömargarint, a másikban legtöbbször sok víz van.

4. Amit most még tudsz tenni, hogy az egészet robotgéppel legalább 20 percig kevered, akkor lehet, hogy homogenizálódik.

2015. dec. 30. 11:31
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát csak az ha mèzes zserbó van odaírva.

Nem tudom akkor milyen töltelèket csináljak hozzá mert nincs otthon csak ez a margarin ami volt sütōmargarin azt elhasználtam a tèsztába

2015. dec. 30. 11:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Amit te hidegnek hiszel, (darás krém ) az a vajas krémnek még meleg. ezért látod az olvadozó vajat kicsapódni.ha teljesen hideg, géppel keverd fel újra alaposan, és nyugodtan beletehet a sütibe.

Mifelénk mindenki grízzel készíti a mézes zserbó krémjét évtizedek óta.

2015. dec. 30. 11:56
 4/11 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok: én csak az eredeti zserbót simertem, a mézeset eddig nem.
2015. dec. 30. 12:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Teljesen hideg a krèm de nem lesz jó, fèlek hogy kifog folyni a sütiből meg olyan margarinos az íze mikor belekóstolok. Mit csináljak? Nèzegettem recepteket mèg meg krèmet is ami van ahoz mindegyikhez porcukor kell de elkezdtem egy másikat akkor vettem èszre hogy a porcukor is elfogyott... Szval se porcukor se jófajta margarin. Dobjak ki mindent?
2015. dec. 30. 12:24
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Vagy tedd be az egészet a hűtőbe,és később keverd át habverővel,amikor már nagyon hideg,vagy csinálj új krémet.És az új krémhez a tejbedarát tedd a hűtőbe,és amikor teljesen hideg,1-2 óra múlva,akkor keverd hozzá a sütőmargarint.Semmiképp ne használj kenyérre kenhető margarint,az nem jó.RAMA kockamargarin kell vagy teavaj.

Ha nincs porcukrod,az sem baj.Ha van mákdarálód,szépen daráld le a cukrot,és kész is a porcukor.

Nyugi!Sikerülni fog,ne csüggedj!

Majd írd meg,milyen lett!

2015. dec. 30. 12:32
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát sajnos az ötleteid számomra halottak :( nagyon jókat irtál de nincs itthon margarinom, bolt meg 10kmre van meg azt sem tusom hogy nyitva van e ma. Párom is kissè lebaszott h màr ígyis sokat költöttem rá ès elbasztam szvall... A porcukorról hát mákdarálónk nincs, a diódarálóból meg kiesik a krcukor szem szval ez sem jött össze. Átkavartam a krèmet teljesen kihűlt szerintem nem volt hűtőben de reggel csináltam szval szerintem hideg, dr azzal sincs semmi változás elkezdtem csinálni akkor vettem èszre h a lekvárból is vèletlen csökkentett cukortartalmút vettem szval teljesen szerencsètlen vagyok.. Hát mit tudok csinálni elkezdtem összerakni elèg fura margarinos az íze nem tudom mi lessz belöle de utolsó próbát megèri mielőtt megeszi a kutya :(
2015. dec. 30. 12:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Soha ne add fel, lesz még abból ehető süti,talán... :)

Ha lenne hozzávalód, újra kezdhetnéd a krémet, a csökkentett cukortartalmú lekvár pedig senkinek nem válik kárára.

Ne szomorkodj, Búék :))

2015. dec. 30. 12:59
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát összeraktam, megkóstoltam ès annyira nem szar mint hittem hogy az lessz.. Milka csokit vettem a bevonáshoz az remèlem mèg javít rajta ès jobb lesz. Ha nem folyik szèt akkor talán lett belőle valami de nekem mára már elèg a kóstolgatásból...... :D
2015. dec. 30. 13:09
 10/11 A kérdező kommentje:
A vègèn mègis jólett minde kinek ízlik :)
2015. dec. 31. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!