Mit rontottam el a zserbónál?
Megvannak a lapok. Csinálom a krèmet:
A recept ezt írja: a krèmhez a tejet a búzadarával megfőzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük, ès beledolgozzuk a kihűlt tejbedarát.
Ezt megcsináltam, de nekem a vaj kicsapodott belőle, most ennek ilyennek kell lenni? Vagy meèg meleg volt a tejbedara? Mert szerintem már kihűlt mikor beleraktam. Vagy a vaj volt rosszfajta? Mert a hozzávalókhoz azt írta margarin kell bele, az elkèszítèsnèl meg már vajat. Èn nem vettem külön másikat, amit a kenyèrre kenek azt használtam az a margarin nem? Segítsèg! Beletegyem vagy ne?
1. A szerbóba tejbegríz semmi esetben sem kell - szóval amit készítesz, az biztos nem zserbó.
2. A fözött krémeknél azt is meg a vajat is hodegen (szobahömérsékletüen) kell összekeverni.
3. Vagy igazi (tea)vajat kell használni, vagy sütömargarint, a másikban legtöbbször sok víz van.
4. Amit most még tudsz tenni, hogy az egészet robotgéppel legalább 20 percig kevered, akkor lehet, hogy homogenizálódik.
Hát csak az ha mèzes zserbó van odaírva.
Nem tudom akkor milyen töltelèket csináljak hozzá mert nincs otthon csak ez a margarin ami volt sütōmargarin azt elhasználtam a tèsztába
Amit te hidegnek hiszel, (darás krém ) az a vajas krémnek még meleg. ezért látod az olvadozó vajat kicsapódni.ha teljesen hideg, géppel keverd fel újra alaposan, és nyugodtan beletehet a sütibe.
Mifelénk mindenki grízzel készíti a mézes zserbó krémjét évtizedek óta.
Szia!
Vagy tedd be az egészet a hűtőbe,és később keverd át habverővel,amikor már nagyon hideg,vagy csinálj új krémet.És az új krémhez a tejbedarát tedd a hűtőbe,és amikor teljesen hideg,1-2 óra múlva,akkor keverd hozzá a sütőmargarint.Semmiképp ne használj kenyérre kenhető margarint,az nem jó.RAMA kockamargarin kell vagy teavaj.
Ha nincs porcukrod,az sem baj.Ha van mákdarálód,szépen daráld le a cukrot,és kész is a porcukor.
Nyugi!Sikerülni fog,ne csüggedj!
Majd írd meg,milyen lett!
Soha ne add fel, lesz még abból ehető süti,talán... :)
Ha lenne hozzávalód, újra kezdhetnéd a krémet, a csökkentett cukortartalmú lekvár pedig senkinek nem válik kárára.
Ne szomorkodj, Búék :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!