Tej/vaj karamella, mit rontottam el?
Figyelt kérdés
A tejet és a cukrot főztem kb egy órát, olyasmi állaga lett mint a Toffifee karamellájának. Hozzákevertem a vajat, látszólag el is keveredett. De ahogy kihűlt az egész, egy része lett csak omlós, a másik fele maradt olyan amilyen volt. Több vaj kéne bele? Vagy jobban elkeverni? Kevesebb ideig főzni? 25 deka cukor, 5dl tej, 5deka vaj volt.2014. jún. 3. 11:20
1/5 anonim válasza:
Lezártad a karamellt, amikor hozzáadtad a vajat?
2/5 A kérdező kommentje:
Mármint a lángot? Nem.
2014. jún. 3. 15:07
3/5 anonim válasza:
Akkor az a baj. Le kell zárni a lángot, és csak akkor szabad belerakni a hütőhideg vajat.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. jún. 3. 19:33
5/5 22L válasza:
Főzőteszín...a cukrot felrakod a gázra egy kis citrom lével vagy ecettel...evőkanál kb 30dk cukorhoz....ezt felolvasztod rendesen....leveszed a gázrol és mehet bele ovatossan a tejszín...vígyáz a vissza csapódó''gőzre''ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!