Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontottam el a mikrós...

Mit rontottam el a mikrós rizsnél?

Figyelt kérdés
Egy rész rizzsel, két rész vízzel, pici sóval és olajjal főztem 750 Watton 20 percet. Kivettem, és "takony" lett. Kell még egy adag, az már szeretném, ha jó lenne. Sok volt a víz, vagy kevés ideig főztem? Most még áll az első adag, hátha javul. De azért jobb biztosra menni. :) Köszönöm!
2014. okt. 13. 19:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem csoda, hogy takony lett 20 perc alatt, szóval túlfőzted.
2014. okt. 13. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Áhá! Akkor legközelebb kevesebb ideig főzőm, köszi!
2014. okt. 13. 19:27
 3/14 anonim ***** válasza:

Húsz percig még gázon sem kell főzni, nem hogy 750W-on mikróban :D


De egyáltalán, hogyan maradt benne víz? 20 perc alatt kb mindennek el kellett volna párolognia.

2014. okt. 13. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
muszáj mikróban csinálni? ha nincs más, akkor megértem, minden más esetben jobb a tűzhelyen főzni a rizst.
2014. okt. 13. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyi volt a rizs. A párom nagyon sokáig mikróban készítette a napi rizsét, 4 rész vízzel, 33 percig főzte és tökéletes lett, puha és összetapadós, amit szeret (a 4 rész víz elég sok, még állt rajta a végén, de hamarosan beszívta, míg kevesebb víz esetén hamar kiszáradt).

A 2 rész víz semmiképp sem tűnik soknak, de bizonyára kevés volt a rizs és emiatt sok az idő. Szerintem máskor próbáld sokkal kevesebb idővel, majd nézd meg s ha még nem jó, főzd tovább...

2014. okt. 13. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
13%

Mi van Magyarországon kitört a Mikroepidémia?

Ez a rengeteg mikrózás, itt meg a rengeteg mikrókérdés.

Vannak még háziasszonyok akik nem torzultak el a mikrótol, és nem akarnak mindenáron mindent mikrózni?

2014. okt. 13. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
#6: Nos, mi inkább mikróztuk a rizst, mintsem folyton elégessük. Állandóan szenes lett a lábos. Most már nem, mert volt valami jó tipp itt a gyk-n, plusz az ócska és kegyetlenül rossz gáztűzhely helyett indukciós főzőlapot használunk... Nem tudom a részleteket, a rizst mindig a párom főzi és eszi. De a mikró kényelmes volt, óriási javulás a szénsikálás után. Aki nem akarja használni, ne tegye, mi szoktuk, tudom, hogy ez sokak szerint helytelen, de mi is bele tudnánk kötni mások táplálkozásába, csak nem tudjuk, miért tennénk ilyesmit.
2014. okt. 13. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
39%

Mondjuk vagyunk egy páran, akik képesek vagyunk használni a tűzhelyet, és használtuk eleget a mikrót is ahhoz, hogy tudjuk, hogy főzéshez általában a tűzhely a jobb. És elképzelhető, hogy van köztünk olyan, aki azért ad tanácsot arra, hogy hogyan főzd meg az ételt, mert szeretné, ha minél többen ennének minél jobban elkészített kajákat. Ezért írom, hogy - PÉLDÁUL - a mikrót, a margarint, a vegetát főzéshez el kéne felejteni, mert abban bízom, hogy az emberek igényesebbek lesznek kajaügyben, és nem esznek meg minden szart, amit elétesznek. Nem beszélve arról, hogy az orrba-szájba csaló gagyi éttermek is azért élnek és virágoznak, mert az emberek boldogan és elégedetten tömik a fejükbe a szart, amíg nagy adagokat kapnak. Bocs, eltértem a mikrós témától, de a lényeg ugyanaz, a cél az, hogy az ember a tudását és a tapasztalatát megossza másokkal. És igen, a stílus nem mindig a legszebb, de ettől még a cél nem rossz.

Ez kb. ugyanaz, mint ha valakit arra buzdítanak, hogy mozogjon többet. Bántó lehet? Esetleg. Ettől még a cél jó? igen, mert sokaknak célja, hogy az emberek minél egészségesebbek legyenek, és tovább éljenek.

Persze bele is szarhat mindenki mindenbe, de azért élünk társadalomban és közösségben, hogy a megszerzett tudás és tapasztalat mindenkinek hasznára váljon.

2014. okt. 14. 00:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

7-es, A fö kérdésben is meg a te esetedben is, egyirányú az eredmény. Mindkét esetben az: odanemfigyelésnek az eredménye. Bár mivel fözöl mindenel el lehet rontani az ételt.

Nekem csak feltünik a sok furcsa mikros kérdés. Már azt sem csodálnám, ha valaki megkérdezné: hogyan kell a csirkét mikroban nyársalni, hogy amikor kiveszem ne legyen benne csont?

Mert érzésem szerin már minden csodát elvárnak a mikró fanatikusok.

2014. okt. 14. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Ok, biztos bénák vagyunk a rizzsel, de akkor sem értem, miért kellene szenet sikálnunk, de találunk egy másik megoldást, ami nekünk megfelel. Tényleg nem.

Minden mást tudunk főzni tűzhelyen, most már rizst is, de régen azt nem. Ez van, biztos el kéne ásnom magam :)

A táplálkozásunkra nagyon odafigyelünk, egészségtudatosságom eléggé magasfokú, azon a téren mondhat bárki bármit, én eléggé biztos vagyok magamban.

A mikró érdekes kérdés, mert sok rosszat lehet róla hallani. Nekem túl kényelmes, napi sokszor használom, de pl. a tűzhely használatára is azt mondja az összes bigottabb nyersvegán, hogy mérgező, csak a nyers az egészséges. Úgyse tudok megfelelni mindenkinek, de ez nem is célom, a hedonizmust és a kényelmet hozom össze az egészségről alkotott véleményemmel, a testem jelzéseit figyelembe véve. Nagyon sok kényelmet adtam már fel a táplálkozás kapcsán, hogy egészségebb vagy élvezetesebb legyen a táplálkozásom, de a mikró használatában nem látok akkora problémát, hogy ezen változtassak. Érdekelne egy megalapozott és hihető tudományos álláspont a témában.

2014. okt. 14. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!