Diótorta! Mit rontottam el?
Azt írja a vajat össze kell keverni cukorral, ez fakanállal nem ment, nekiálltam robotgéppel, egy darabig ment, de aztán beleragadt a vaj a villákba és folyamatosan ahogy kiszedtem, újra beleragadt.
Hogy szoktátok ezt megoldani?
Mit csináltam rosszul?
Nagyanyáink hogy csinálták, ha még robotgépük sem volt?
A meleg krémmel nem keverhetem egyből össze, mert megolvad a cukor és a vaj, akkor már folyni fog az egész.
Puha vajnál igenis összekeveredik a cukorral. Kemény, hűtőhideg vajjal persze, hogy nehéz, nekem se menne...
A vaj szobahőmérsékleten puha, ha vársz vele, akkor OK-nak kell lennie. De felmelegítheted gyorsabban is, pl. gőz fölött.
A vajnak nem kell melegnek lennie, de ne is legyen kemény - mielött krémet akarsz belöle, legalább egy órát legyen a konyhában, ne a hütöben.
Ha beleragad a keveröbe, akkor még túl hideg, várj vele kicsit, és utána keverd tovább. (Ha nem szedegeted ki, akkor egy idö múlva magától is visszaesik a tálba)
Régen meg fözökanállal keverték ki, csak jó sokáig tartott.
Igen, a vajnak puhának kell lennie. ha összenyomod a papírban, akkor érezd, hogy puha.
Nálunk nem puhul meg egy óra alatt, igaz nincs is meleg.
De, ha már elkezdted, nyugodj meg, hogy ahogy puhul a vaj, a gép is el fogja vinni.
Régen volt, hogy én is megijedtem, hogy feltekeredett az egész a habverő pálcákra, de aztán, ahogy melegedett, simán ki tudtam keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!