Maradékokat hogy szoktátok felhasználni?
Az a baj, hogy bármennyire szajkózzátok a magatok igazát egyik tábornak sincs igaza.
Az is pazarlás, ha kidobáljátok a kaját...De annak sincs értelme, hogy 2 kg pörköltöt csináljon meg valaki csak azért, hogy azt utána 4 különféle kajának átlényegítse.
2 kg pörkölt az kb 16 adag, teljesen felesleges annyit 2 főre megfőzni, ha már ennyit akar főzni valaki fagyassza le, és ne akarjon erőszakosan olyan kajákat főzni belőle, már előre, ami nem abból készül.
Pl. a hortobágyi palacsinta még mindig csirkepaprikásból van, nem sertéspörköltből,
- a rakott zöldségekhez meg darált húsos ragu kell, nem pörkölt
- a sztrapacska burgonyás tésztakeverékből van, nem nokedliből
- a levesben szétfőzött zöldséget hiába kevered össze bármivel az nem zöldségfasírt lesz, hanem egy szétfőzött pép megsütve, 0 értelmes tápanyaggal.
De emellett abban sincs semmi undorító, hogy 2 napig ugyanazt eszi az ember. Sőt az sem undorító, ha véletlen marad valami és nem akarja ugyanazt enni, az ember másnap, akkor átlényegíti másnak, de hogy eleve mindig így főzzön valaki az butaság.
Nem mellesleg semmit nem spórolsz vele, mivel túlzottan nagy adagokat főzöl és akkor is meg akarod enni, amikor már baromira nem lenne rá szüksége a szervezetednek.
Utolsó: senki nem arra írta, hogy undorító, hogy 2 napig ugyanazt az ételt eszik, hanem arra, hogy egy héten át a 2 kiló pörköltet meg az 1 kiló májat hasznosítgatják újra.
Akárhogy is számolom, 2 kiló hús legalább 8-10 adag. Most akkor a kérdező vagy hazudik, vagy nem tudom, mert vagy 5x leírta, hogy 2 kiló húsból pörköltet főz MINDEN HÉTEN és azt hasznosítja újra. Hogy a búbánatos fenébe esznek meg 2 nap alatt 2 kiló húsból készült pörköltet??
Az a gusztustalan, hogy előbb írta a 2 kilós kommentet, így mindenki arra következtetett, hogy 4-5 napig rágódnak rajta (logikus amúgy).
Utána meg fokozta azzal, hogy csak zsíros, nehéz, egészségtelen ételeket főz, és azt is csupa újrafelhasznált dolgokból. Leveszöldséges fasírt meg társai. Szóval eléggé ízléstelen ötletek.
#44 de igen írta valaki, hogy másnap már kidobja, szerintem törölték is a kommentet más miatt
amúgy pont ezt mondtam én is 2 kg húsból hetente pörköltet főzni pénzpocsékolás és rohadtul felesleges
Kedves 42-es!
Ezek szerint nem ettél még igazán finom bográcsos pörköltet, amikor minimum 5 kg, de inkább több húsból főznek meg pörköltnek.
Ugyanis minél több húsból, a jószágnak minél többféle részéből (fülétől-farkáig) van főzve a pörkölt, annál finomabb.
Ezért szoktuk a "kiskonyha mértéket" minimum 2,0 - 2,5 kg-ban meghatároztuk, annál ízletesebb, zamatosabb az a kaja.
Szerencsére van már már fagyó, ahol szépen megvárja, míg ismét ráéhezik a család.
Persze ízlések és pofonok! Ha neked jó az egy marék húsból készült, akkor főzz úgy. De addig, amíg nem kóstoltad meg a nagyobb mennyiségből főzött pörköltet, addig ne mocskold!
Én még mindig nem értem, hogy miért kell konyhamalacnak nézni akár önmagunkat, de pláne a családot?
Kisebb adagot kell csinálni ha már ennyire reszket valaki bármit is kidobni, de ez a kotyvasztás, ùjrahasznosítás gusztustalan a mi gyomrunknak.
Kedves 46-os, megmondom, hogy miért vagyok konyhamalac. Egyedül élek, ráadásul eléggé kis étkű vagyok. Egyszerre körülbelül 10 deka húst tudok megenni. Tudok egy szelet karajt rántani, egy felső combot kisütni, egy tojásból tükör tojást készíteni. Amit nem tudok: 10 deka húsból pörköltet, vagy gulyás levest, 3 dl vízzel húslevest, egy marék babból bablevest főzni, vagy egy szem krumpliból rakott krumplit készíteni. Vannak olyan ételek, amikből egyszerűen nem lehet egy adagot készíteni, de még kettőt sem. Lásd, kocsonya. Az sem megy egy fél körömből, két pohár vízzel. Most például azon töröm a fejem, hogy hogyan tudnám az őzgerincemet elrekeszteni úgy, hogy félig lehessen megtölteni (ha valakinek van ötlete, szívesen olvasnám).
És nekem még az sem mindegy, hogy naponta használom a gázt két órán keresztül, vagy csak minden harmadik-negyedik nap. Mindenki találhatja magát egyik napról a másikra egyedül, és mindenki kerülhet olyan anyagi helyzetbe, hogy meggondolja, kidob-e egy tányér ételt, vagy inkább megeszi a maradékot. Magyarországon ma ez bármikor, bárkivel megtörténhet.
Nem az olyan esetre gondolok amikor valaki egyedül él, hanem a kérdezö 2 kg. hùsból föz, és azt variálja napokon át.Nekem senki ne mondja, hogy gusztusos napokig a pörkölt ízét érezni, meg nokedliböl lesz sztrapacska?!Hoguan?Felénk reszelt krumpliból készül.
Gázfogyasztás: Pont ma beszéltük párommal, hogy nyáron is havi 20.000-et fizetünk, (átalány), de akkor szinte nulla a fogyasztás, hisz csak fözésre/sütésre használom.
Na meg ugye nyáron igyekszünk minél többet bográcsozni, hisz fantasztikus kint a friss levegön, a hatalmas udvaron lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!