Maradékokat hogy szoktátok felhasználni?
Sehogy, ki szoktam dobni.
Ha olyasmi marad meg, mint az üres tészta/rizs/nokedli, akkor persze csinálok rá másik öntetet pl., de nem vagyok fanatikus maradékújrahasznosító.
Sehogy.Ha marad pl. hùs,, ahhoz csinálok köretet, de Minden mást kiöntünk.
Fagyasztani nem szoktam, párom meg se enné.
Pedig én úgy főzök és rengeteg pénzt meg lehet takarítani vele hiába azt gondolnánk, maradékot csak a csórik hasznosítanak újra. Minden héten van pöri nálunk - általában 2 kg húsból csinálom - és utána mindig főzök valamit a maradékból.
Pl első nap esszük tésztával, másnap rizses hús, rakott kel, rakott karfiol, székelykáposzta, rakott káposzta, hortobágyi húsos palacsinta, gulyás vagy babgulyás lesz amibe ha úgy van, akkor főzök csülköt is utána vagy megesszük másodiknak vagy lesütöm és akkor nem dobok ki semmit, új ételt kapok belőle, lesz levesünk is két-három napra és másodikunk is de pl húsos kiflit is csinálhatok leves után :)
Én mostanában rákaptam erre mert rájöttem, mennyi kaját dobálunk ki, hány helyen éheznek és ugyan nem szeretjük ugyanazt enni, de így másabbat kapunk
Ha érdekel valakit, vannak még receptjeim :)
"Pedig én úgy főzök és rengeteg pénzt meg lehet takarítani vele hiába azt gondolnánk, maradékot csak a csórik hasznosítanak újra. "
Ez hülyeség.Úgy is lehet főzni, hogy elfogyjon, nem kell mindennek megmaradnia. Az is spórolás, ha tudod mennyit esztek meg valamiből. Nálunk ritkán van maradék, ezért munka sincs vele. És ha marad, nyugodt szívvel dobom ki, mert nem szorulok rá erre az összegre.
"Minden héten van pöri nálunk - általában 2 kg húsból csinálom - és utána mindig főzök valamit a maradékból.
Pl első nap esszük tésztával, másnap rizses hús, rakott kel, rakott karfiol, székelykáposzta, rakott káposzta, hortobágyi húsos palacsinta, gulyás vagy babgulyás lesz amibe ha úgy van, akkor főzök csülköt is utána vagy megesszük másodiknak vagy lesütöm és akkor nem dobok ki semmit, új ételt kapok belőle, lesz levesünk is két-három napra és másodikunk is de pl húsos kiflit is csinálhatok leves után :)"
Hát mi meg ennél egyrészt egészségesebben, másrészt változatosabban étkezünk. Az nem jutott eszedbe, hogy hiába hasznosítod újra 2-3 nap után, a 4-5-6. napon még mindig ugyanazt, a már romlásnak indult pörköltalapot eszed? Mert szerintem ez nem leleményes, hanem undorító. Arról nem is beszélve, hogy kinek van kedve egy héten át ugyanazt a pörköltes ízvilágot enni?
Mi undorító abban, hogy fözök egy pörköltet x húsból két napra - mert két naponta főzök - és a második napon csinálok mondjuk húsos palacsintát mert nem szeretjük ugyanazt enni?
Ugyanúgy, ha ragut csinálok abból is lesz másnap új kaja. Tudom, hogy valakinek büdös a maradék, meg hát egy kis fantázia is kell hozzá de úgy látom konkrét válasz helyett kötekedés megy itt is. Nem azt montam, hogy egy hétig ugyanazon a kaján élünk!
Többek közt azért sem fagyasztok, mert ùgyis ott maradna, másrészt egy 4-5 napos pörkölthùs az már magától kimászik a lábasból, nem kívánom magunkat kórházba utaltatni.
De te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!