Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradékokat hogy szoktátok...

Maradékokat hogy szoktátok felhasználni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt olyanra, hogy pörihez nokli másnap a megmaradt nokliból sztrapacska.
2017. jan. 29. 10:30
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
79%
De annak mi értelme, hogy kiszeded a zöldséget és fasírtot csinálsz? Akkor a levesben nem lesz. Nehogy azt hidd, hogy ezzel duplán egészséges ételeket eszel, mert az eredmény pont az, hogy üres, tápanyagban 0 levest eszel, aztán a szétfőtt, már nem friss zöldségből még készítesz egy másodikat is, hogy a vitamintartalma tuti 0 legyen. Komolyan ennyi eszed van, hogy szerinted ez az egészséges?
2017. jan. 29. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/50 anonim ***** válasza:
83%
megy a kutyának.
2017. jan. 29. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/50 anonim ***** válasza:
77%

Maradék pörköltből. gulyás ,chillis bab , pásztor pite .

Főtt burgonyából : pogácsa, gombóc , krokett , töltött pacsa, fánk .

Rizsből : rakott ételek ,sült rizs golyó

Spenótból. spenótos gnocchi paradicsom mártással.

maradék főtt húsból: melegszendvics krém , pástétom,

Ezek jutottak eszembe.. Igazából én sem szeretek semmit kidobni...

2017. jan. 29. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/50 anonim ***** válasza:
68%

Senki nem kötekedett, feltettél egy kérdést, válaszoltunk.

Nyáron amikor bográcsoztunk, na Ott nem lehetett kis adagot készíteni, de szerencsére baráti társaság volt, nem kellett sokat kidobni.

Udvar végére viszek ki minden olyan kaját, ami exem kutyájának tuti nem kell, minden mäst viszek át a kutyának.

Nem hiszem, hogy párom díjazná, hogy azért dolgozik, hogy maradékbot tegyek elé.

Kislányom meg amùgyis nagyon válogatós.

2017. jan. 29. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/50 anonim ***** válasza:
79%
* maradékot
2017. jan. 29. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/50 anonim ***** válasza:
79%
amihez tudnunk valamit megkesziteni mert megeri akkor igy csinaljuk, de nekünk vannak kutyaink es azoknak adjuk az olyan maradekot, jobb mint komplett teljesen a kukába dobni.
2017. jan. 29. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/50 anonim ***** válasza:
52%
Elég szomorú, hogy ennyien kidobálják a kaját...de annak sincs értelme, hogy 2 kg húsból főzzön valaki pörköltet, amikor tudja, hogy nagy része megmarad
2017. jan. 29. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/50 anonim ***** válasza:
67%

Minden maradékot, még, ha az egyadagos is lefagyasztok, ráírom, hogy miből kb mennyi, és és pár nap, de lehet hogy pár hét múlva egy hétköznapon majd terítékre kerül. Szoktunk tartani, ilyen hűtős napokat, mindenki választhat magának, hogy mi legyen elővéve, kiolvasztva.

Sajnos kutyám nincs, cicáim vannak, de nem rajonganak a főtt ételért... :)Elvem, hogy jó ételt nem dobok ki, de, ha valamilyen étel fogyaszthatósága kétséges, nem sajnálom kidobni.

2017. jan. 29. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/50 anonim ***** válasza:
54%

Ja és a másik az, hogy ezekből az elmentett maradékokból, nagyon sokszor lehet egy új ételt is varázsolni.

Nem is kell hozzá nagy fantázia.

2017. jan. 29. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/50 A kérdező kommentje:
Ah igen köszönöm, hogy értelmes válaszolók is vannak. Pontosan ezt akartam kifejezni, hogy új dolgok varázslása a régiből neten is számtalan recept van. Ma tejszínes-gombás csirkecombot csináltam 4 dbot kettőt megeszik párom, egyet én,egyet meg elvisz melóba - maradt még 3 abból holnap másat csinálok. Szerintem nem undorító pörköltet enni két napig azért lázadtam fel, merthogy aztírták, hogy egy hétig, fúj! Egyik nap megfőzöm a pörit pl csirkemellből és másnap csinálok abból ami megmaradt, újat. Van amikor nem marad ill van amikor csak gyorsan kell valami és mondjuk előző nap pöri volt tésztával akkor másnap rakott káposzta is lehet. Ez akkor jó, mikor olcsó a hús és mondjuk tegyük fel veszel 1 kgt akkor azt megcsinálod és hiába megesztek ketten fél kgt másnapra ott van az alapod és csak gyorsan összedobsz valamit. Pl vendégség van sok lett a krumplipüré, maradt is, csinálsz belőle krumplipogácsát. Szerintem annak a fejével van baj aki kidobálja az ételt mert már másnap fúj megenni. Én mikor az auchanba dolgoztam láttam mennyi pékárut dobáltunk ki a kukába.. persze van, hogy én is pont eltalálom a mennyiséget, de van amikor kevés, így inkább,ha olyan,hogy tudom,hog szeretjük,újat alkotok belőle másnap és úgyis finom. Aztán harmadik nap más ételt más alapanyagból. A pöri az csak kiindulópont volt, hogy mennyi mindent lehet csinálni belőle nem azt zabáljuk egész héten...
2017. jan. 29. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!