Maradékokat hogy szoktátok felhasználni?
Ez kész :D
Holnap paradicsomleves lesz krumplistésztával
Kedden resztelt máj főtt krumplival (1 kg májból és a másik felét, ha nem esszük meg, pástétomnak megcsinálom vacsira)
Szerdán borsó levest főzök fokhagymás tőkehalfilével, buggyantott tojássalátával
Csütörtökön tökfőzelék lesz rántott parizerrel
Pénteken vegán bolognai spagetti
Szombaton citromos-petrezselymes tőkehalfilé görög salátával
Vasárnap húsleves főtt hússal almaszósszal
A zöldség egy részét kiveszem, leturmixolom és zöldséges fasírt lesz belőle
Gyros-tál
Jé és nem eszünk pörköltet a héten wow
Egyébként pont nekem nem kell mondani, hogy mit lehet combból főzni múlt héten főztem Kaszás-levest belőle előzöleg cigánypecsenyét
Egyetértek a kérdezővel!
Nem is olvasom végig a hozzászólásokat, felesleges!
Pörköltféléből annyit főzök, hogy a felét már eleve lefagyasztom, és majd legközelebb húsos tarhonya, vagy húsos káposzta, esetleg rizses hús majd lesz belőle, kb. 2 napra/ebédre.
Amikor megfőztem, az is 2 napra, nokedlivel. A nokedlit már eleve úgy készítem, hogy maradjon belőle egy ebédre tojásos nokedlinek.
A maradék pörköltből lehet gulyáslevest készíteni.
Ha sültek mellé a hagymás törtkrumpli, akkor abból maradjon krumplis tésztának.
A sült hús maradékból lehet brassóit készíteni.
1-2 szem megsült fasírozott, ledarálod, vagy apróra vágod, főtt rizzsel, fűszerekkel keverve = rakott káp. hasonlókba tölteléknek.
Párolt káp. maradékkal palacsintát megtöltöttem, majd négybe hajtva paníroztam és rántott palacsinta = tökéletes volt!
Úgy nőttem fel, azt tanultam, hogy kaját nem dobunk ki!
Azért javaslom, ha van időd, olvasd el a kommenteket, mert nagyon tanulságos. Én is a kérdezővel és veled értek egyet, de a véleményemet csoportosan lenullázták.
Volt olyan komment is,( szerencsére törölték ) aki egyszerűen "dagadt szocinak " nevezte a kérdezőt. Elképesztő itt a stílus, még elképesztőbb, hogy sajnos hagyják is, hogy ez a valaha jól működő oldal így elsilányuljon.
Aki előrelátó, spórolós, nem eszek herkentyűket, és nem nyersvegán, az szerintük nem is ember...
Engem is lepontoztak, amikor leírtam, hogy én hogyan oldom meg a takarékosan a főzést, és hogyan használom el a maradékokat. Egy másik kérdésnél szintén azokat pontozták le, akik nem pazarolnak, és igyekeznek olcsóbban beszerezni az alapanyagokat, míg azt a válaszolót pontozták föl, aki ha beül valahová reggelizni, az többe kerül neki, mint más családnak az egész napi kosztja.
Ilyen világot élünk, ehhez nincs mit hozzátenni.
Mondjuk engem nem nagyon érdekel a százalékom, ha csak egy embernek tudok segíteni a spórolási tippjeimmel, akkor már megérte, hogy leírtam.
Teljes mértékben egyetértek veled, és a hozzád hasonlóan gondolkodókkal.teljesen értelmetlen és haszontalan az itteni "pontozási " módszer, mindig a jók húzzák a rövidebbet.
Kit érdekel, ha 8623-dik egy értelmetlen listán , a lényeg, hogy segítő szándékkal válaszol, és szerencsére a kérdezőknél nyitott fülekre is talál.
Már több a privát válaszom megkeresésekre, mint a kiírt...
De szívesen válaszolok mindenkinek, amennyire csak tőlem telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!