Van egy üveg lecsó alapom, amit a hétvégén bontottam fel pörkölt készítéshez. Mihez tudnám felhasználni?
Lecsó vagy csak a paradicsommártásban eltett paprika? Nem mindegy a kettő.
Ha lecsó, akkor csinálhatsz lecsós sült húst. Ha a paradicsommártásos, akkor húsgombócot.
Most főzd meg paradicsom mártásnak, ha egy kis darált húst megpárolsz, és azzal össze = tökéletes főtt tésztára.
De a készre főzött mártást már nyugodtan le is fagyaszthatod, majd ünnepek után, amikor a gyomor már könnyebb kaják után kiált, tökéletes lesz!
# ... paradicsomszószból.. stb, elnézést az elírásért.
Jól döntöttél, most azt mondom, ez volt a legkézenfekvőbb megoldás.
Máskor, ha a pörköltbe akarsz tenni lecsót, akármilyen drága is, bárhol vehetsz mindegyikből 1-1 szemet, és sokkal finomabb lesz a pörkölted,mint az üveges lecsótól.
, és nem lesz gondod a maradékkal, ami túlzottan paradicsomos. ha van fagyasztó kapacításod, jobb, ha még az igazi lecsószezonban elteszel paprikát paradicsomot is,
és tudsz elővenni bármi ízesítésére, de lecsónak is, és majd érezni fogod a fagyasztott és a konzerv közötti különbséget.Amit írtam, tapasztalat, ne vedd kioktatásnak, mert az teljesen távol áll tőlem, csak segíteni szeretek, akinek lehet...
Én csak a paprikát, paradicsomot fagyasztom. A paprikát szeletelve, a paradicsomot egészben, egy tálcára teszem, és, amikor kőkemény bezacskózom. Felhasználáskor csak a melegvíz alá tartom egy pillanatra, azonnal lejön a héja, és egy deszkán pár perc múlva már kockázható is. A szeletelt paprikák nagyon könnyen kezelhetőek fagyosan, le lehet törni belőlük annyi, amennyi valamihez kell.Fontos, hogy még fagyosan kerüljön bármilyen ételbe, és lecsónak is fagyosan kell a hagymás alapra tenni. ha kienged lötyi lesz, és élvezhetetlen.
De itt olvastam már, hogy valaki a kész (majdnem kész, szóval kicsit roppanós még a paprika ) teszi el a fagyasztóba a lecsóját.
Régen, amikor nagycsaládra főztem, akkor én is üvegbe tettem el, de ma már elég, amennyit lefagyasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!