Fantáziadús, saját receptek? Jelszó: hagyma, fűszer, hús
Szeretem a fűszeres, hagymás húsokat. Mindig kitalálok valami jót, sosem csinálok meg egy receptet sem szóról szóra.
Legközelebb egy jó kis sertéspörkölt van tervben, esetleg lecsós szószban, főtt, kockakrumplival, vagy pennetésztával.
alma, körte jó ötlet. Köszi! Anyám a resztelt májat szokta almával készíteni, nagyon frankó.
Római kömény is van otthon, a többi 30 féle fűszer mellett, de beleszagolva eddig sosem használtam, nagyon fura. Édes ételek jutnak eszembe róla, mint a fahéj. de gyümölcsös húshoz kipróbálom. Csirkemell, körte, bors, római kömény. HMM!
A következőt elsősorban tarjából szoktam csinálni:
- besózom, borsozom,
- zománcos/teflon tepsit kizsírozom/olajozom, bele fektetem a hús-szeleteket, körbe-rakom vastagra szelt hasáb-burgonyával
- beborítom karikára szelt vöröshagymával, arra a szeletelt zöldpaprikát
- egy kis vizet rá, és fóliával beborítva be a sütőbe.
Ha megpuhult, fólia le, és a tetejét megpirítani...nyam-nyam, imádom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!