Fantáziadús, saját receptek? Jelszó: hagyma, fűszer, hús
Szeretem a fűszeres, hagymás húsokat. Mindig kitalálok valami jót, sosem csinálok meg egy receptet sem szóról szóra.
Legközelebb egy jó kis sertéspörkölt van tervben, esetleg lecsós szószban, főtt, kockakrumplival, vagy pennetésztával.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
alma, körte jó ötlet. Köszi! Anyám a resztelt májat szokta almával készíteni, nagyon frankó.
Római kömény is van otthon, a többi 30 féle fűszer mellett, de beleszagolva eddig sosem használtam, nagyon fura. Édes ételek jutnak eszembe róla, mint a fahéj. de gyümölcsös húshoz kipróbálom. Csirkemell, körte, bors, római kömény. HMM!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A következőt elsősorban tarjából szoktam csinálni:
- besózom, borsozom,
- zománcos/teflon tepsit kizsírozom/olajozom, bele fektetem a hús-szeleteket, körbe-rakom vastagra szelt hasáb-burgonyával
- beborítom karikára szelt vöröshagymával, arra a szeletelt zöldpaprikát
- egy kis vizet rá, és fóliával beborítva be a sütőbe.
Ha megpuhult, fólia le, és a tetejét megpirítani...nyam-nyam, imádom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!