Elég ha a lencsét megfőzöm és hozzá külön adagolom a pörköltet, vagy kell valamit csinálni vele?
Értem, akkor főzelékkel próbálkozom.
Plusz így találtam egy receptet ahol írja hogy a tegnap beáztatott lencse, a csomagoláson az volt hogy elég 2 órát áztatni. S akkor most elég két órát áztatni a lencsét?
A lencse mire megfő, nem igazán marad olyan szépen pörgős, mint a rizs, inkább egy kicsit mázgásabb lesz, tehát azért nem is szokták azon a módon tálalni.
Én személy szerint szilveszter napjára készítek belőle levest, és a maradék újév napjára besűrűsödik, főzelék lesz belőle, akkor már csak egy-két szelet rántott hús kell mellé, és kész az újévi "gyomorkímélő" ebéd!!! Elébe valami könnyű kis gyümölcsleves.
A levest is elkészítheted már ma, a rántani való húst is elő tudod készíteni, holnap nem lesz sok dolgod az ebéddel, lehet nyugodtan pihenni!!!
3-as, 4-es vagyok!
Kb. annyi a főzési ideje, mint a száraz babnak!
Köszönöm a kielégítő választ.
Csak annyi hogy a pörkölt már kész van édesanyám küldte fel szilveszterre és hogy csináljam meg lencséhez, annyira nem mélyedtünk bele hogy a lencsét, hogy kell, nem is gondoltam bele igazságszerint, hogy a lencsét máshogy kellene elkészíteni.
Sokféle lencse van, ha most beáztatod 2 órára, fél 3-kor
fel is teheted főni hamar kész lesz. A pörkölthöz kiváló, ha akarod egy vékony rántással berántod, vagy lisztes-vizes habarással is sűrítheted. babérlevelet tegyél bele, 2-3 darabot okvetlen.
A tejföl opcionális, aki szereti tesz majd rá.
A kész lencsébe tegyél egy jó ek. mustárt, attól kellemesen pikáns lesz.
Nem hazudtam, amikor leírtam, mit és hogyan szoktam a lencséből készíteni, egyik napra, másik napra... akkor miért lettem lepontozva???? Azért mert vannak itt idióták is, vagy már túltöltött a pezsgőből, vagy mert csak azt akarta, hogy az ő válasza legyen az egyedüli oké???
Nem érdekel, eddig is így csináltam, ezután is így fogom: egyik napra leves, a másik nap a maradék főzelék, akinek nem tetszik, az majd másképpen csinálja!!! BUÉK neki is!
Talán, mert baromságot írtál?
A lencselevesből nem lesz másnapra főzelék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!