Van 2db nagyobb csirkefarhátam, hogyan lehet ebből pörköltet készíteni?
Ha hosszában kettévágtad, akkor majdnem a felénél még keresztbe mind a kettő darabot ismét el tudod vágni-törni 2 felé, így 4 db. kisebb db-od lesz. Ekkor már kevesebb víz is elég lesz a pörkölthöz.
Először az apróra vágott hagymát megdinszteled, majd 1-2 csepp vizet önts rá, és födő alatt párold át. Ettől besűrűsödik, utána rakd bele a husit, ha átforgattad, mehet rá a törtpaprika és szinte alig-alig kell rá víz. Mivel kisebb db-ok, kevés lében is gyorsan megfőnek.
Ha gondolod, 1-2 kanál tejfölben símára kavarsz egy fél evőkanál lisztet, a végén azt ráöntöd, és összeforralod, akkor már egy egészen sűrű szaftos pörkölted lesz. Nokedlivel, főtt rizzsel tökéletes ebéd!!!
5-ös vagyok!
Most látom, nem csak fara, háta is van?
És nemcsak 1 db, hanem 2 db háta, és 2 db. fara?
Szóval a farát is lehet 4-be vágni, a hátát is tudod 2-be vágni = 6db, ha ebből 2 db = összesen 12 db.-ba tudod vágni, egész szép mennyiségű szopogatni-való lesz! :)))
Menni fog az!
Én alapból csontosát szoktam pörköltnek és rizses-húsnak: far-hát-nyak-szárny. És imádom szopogatni a csontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!