Mi lehet ennek az oka? Kisebb tepsi vs. Nagyobb tespsi kérdése
Szóval adott egy piskóta tészta, amiből egyrészt piskótát, másrészt kalácsot sütök. Mikor tepsibe terítem, lapos, vékony lesz a tészta, nagyon finomra megsül. Viszont, mikor mondjuk őzgerincbe teszem, amikor ugye vastagabb a tészta, kisebb felületen sül közvetlen, akkor pedig ragacsos lesz a bele, nedves, nem sül meg igazán. Utóbbi esetben több ideig is sütöm, de nem igazán veszek észre különbséget.
Hozzáteszem, gluténmentes sütiről, kalácsról van szó, de talán nem ez a bibi itt. Szóval hogy lehetne javítani, hogy süssem másként a kalácsot, mint ahogy a süti-tésztát szoktam?
Nem tudom, mit értesz piskóta tészta alatt, de felénk élesen elkülönül a piskóta és a kalács fogalma.
Első körben ezt kéne letisztázni.
Elsö: sokfelé a süteményeket is kalácsnak mondják. (Nálunk a férjem családja szokta így, és eleinte igencsak furcsállottam én is)
Valószinüleg a sütés hömérséklete a probléma.
Nekem a lapos, piskótaszerü süteményeknél alacsonyabb höfok és rövidebb idö kell, mint a magasabb formában sütötteknél.
Írd meg, hogy hogyan sütöd most ezeket, akkor jobban lehet valamit mondani.
Köszönöm a segítő hozzáállásokat! :)
Most így sütöm: 180 fokra előmelegítve, légkeverésesen. A lapos tepsis jó lesz, miután kihűl, teljesen jó, száraz beül. De amint 3-4 cm-nél magasabb (sütés előtt) a tészta, nem akar átsülni, ugyanígy sütöm azt is, csak picit tovább 30-35 perc helyett volt 40-45 is, de nem sok haszna volt. Kívül ropogós, de belül elég folyós, miután kihűlt, akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!