Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet ennek az oka? Kisebb...

Mi lehet ennek az oka? Kisebb tepsi vs. Nagyobb tespsi kérdése

Figyelt kérdés

Szóval adott egy piskóta tészta, amiből egyrészt piskótát, másrészt kalácsot sütök. Mikor tepsibe terítem, lapos, vékony lesz a tészta, nagyon finomra megsül. Viszont, mikor mondjuk őzgerincbe teszem, amikor ugye vastagabb a tészta, kisebb felületen sül közvetlen, akkor pedig ragacsos lesz a bele, nedves, nem sül meg igazán. Utóbbi esetben több ideig is sütöm, de nem igazán veszek észre különbséget.


Hozzáteszem, gluténmentes sütiről, kalácsról van szó, de talán nem ez a bibi itt. Szóval hogy lehetne javítani, hogy süssem másként a kalácsot, mint ahogy a süti-tésztát szoktam?


2014. ápr. 1. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mit értesz piskóta tészta alatt, de felénk élesen elkülönül a piskóta és a kalács fogalma.

Első körben ezt kéne letisztázni.

2014. ápr. 1. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Pl brownie - ami tepsibe töltve sül, vagy éppen hosszúkás kalács formában. nem az élesztős kalácsra gondoltam, elnézést, ha félreérthető volt!
2014. ápr. 1. 23:07
 3/6 anonim ***** válasza:
Hány fokon sütöd, milyen a sütőd?
2014. ápr. 2. 03:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Elsö: sokfelé a süteményeket is kalácsnak mondják. (Nálunk a férjem családja szokta így, és eleinte igencsak furcsállottam én is)


Valószinüleg a sütés hömérséklete a probléma.


Nekem a lapos, piskótaszerü süteményeknél alacsonyabb höfok és rövidebb idö kell, mint a magasabb formában sütötteknél.


Írd meg, hogy hogyan sütöd most ezeket, akkor jobban lehet valamit mondani.

2014. ápr. 2. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő hozzáállásokat! :)


Most így sütöm: 180 fokra előmelegítve, légkeverésesen. A lapos tepsis jó lesz, miután kihűl, teljesen jó, száraz beül. De amint 3-4 cm-nél magasabb (sütés előtt) a tészta, nem akar átsülni, ugyanígy sütöm azt is, csak picit tovább 30-35 perc helyett volt 40-45 is, de nem sok haszna volt. Kívül ropogós, de belül elég folyós, miután kihűlt, akkor is.

2014. ápr. 2. 10:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Próbáld meg 160 fokon sütni és úgy 50-60 percig, esetleg az utolsó 10-15 percben alufóliával vagy sütöpapírral letakarni, hogy ne süljön túl a felszíne.
2014. ápr. 2. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!